- PUBLICITAT -

 

Castelloneres i castelloners, ja estan ací les festes!

Quan em proposaren ser la pregonera de les festes d’este 2018 no m’ho podia creure. Quin nervi, quina emoció, i sobretot, quin orgull acompanyar la festera i el fester majors, la comissió festera sencera, la sultania i la capitania, els moros i cristians, els participants en la festa i el poble sencer en un dia tan assenyalat, en la nit que és el punt de partida d’uns dies que omplin els carrers de Castelló de germanor, l’activitats i de vida per a totes i tots.

Així que, com comprendreu, serà un orgull i una responsabilitat adreçar-me a vosaltres en un moment tan important. El poble en què has nascut, la família, les persones, les amigues i amics que t’han acompanyat mentre creixies et fan ser qui eres, i a mi Castelló m’ha fet qui sóc.

PUBLICITAT

Sóc la filla de Julio i de Mati, i estic orgullosíssima de les meues arrels, que van lligades indefectiblement al meu poble, pagada d’haver crescut entre tarongers, a la vora de l’Albaida i del Xúquer, d’haver jugat al carrer, anat a “les monges”, a l’institut del poble, i d’haver sigut de “la carretera”. Sense Castelló no seria qui sóc, això ho tinc clar.

Me’n vaig anar a estudiar Comunicació Audiovisual a València als díhuit anys i la veritat és que des d’aquell moment no he parat massa pel poble, però recorde els dies i les nits de festes com una cosa especial, eixos moments que els contes a tot el món durant el que queda d’any fins a les festes següents, perquè eixos instants se’t queden gravats a la memòria. Les nits d’orquestra i les disfresses, les paelles, el diumenge d’entrada de moros i cristians, els concerts, les carreres, les cordaes, les despertaes… i la nit que em tocarà fer de pregonera, la de la presentació.

El que passa en festes no es queda en festes, forma part de tu i dels teus records el que et queda de vida, per això són tan importants, perquè unixen i cohesionen tot el poble.

Fer el pregó de les Festes representa un repte molt gran. Com a cantant m’he enfrontat a tot tipus de públic, siga amb el meu grup Soul Atac, o fent cors amb La Gossa Sorda o Obrint Pas, i he vist des de dalt dels escenaris a molta gent baix. D’altra banda, professionalment, la meua faena com a guionista en programes com Equipo de Investigación, En el Punto de Mira o Supervivientes, o ara, com a directora d’Animalades, un món bestial, en À Punt tele i ràdio, han suposat que em dedicara a escriure per a entretindre els espectadors i els oients, però res comparat amb ser pregonera de les Festes de Castelló. Així que gràcies per oferir-m’ho, espere estar a l’altura de l’esdeveniment!

Ens veiem la nit de la presentació.

Una salutació a totes i a tots, poble de Castelló!

Manuela  Alandes i Albert

- PUBLICITAT -