- PUBLICITAT -

 

El 28 de juny de 1969 es van produir diverses revoltes en Stonewall (EE.UU) per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB+. Des de llavors, les organitzacions socials, commemoren a tot el món l’Orgull LGTB+, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. 51 anys després, malgrat els avanços aconseguits durant els últims 15 anys en matèria legislativa, encara estem molt lluny i d’aconseguir la igualtat real.

És necessari el reconeixement a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables de que ara mateix existisquen certs drets reconeguts a les persones LGTB+ i sabem que el nostre territori es troba al capdavant de l’Estat en matèria LGTBI amb l’aprovació de la Llei 8/2017, integral del dret a la identitat i expressió de gènere promoguda per la Conselleria de Polítiques Inclusives i que vetla pels drets de les persones trans, i també amb l’aprovació de la Llei 23/2018 d’igualtat LGTB+, que protegeix els drets de totes les persones que integren el col·lectiu i garanteix la seua seguretat davant, per exemple, dels delictes d’odi.

Des de les institucions hem de seguir treballant en favor de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones. Cal impedir que les conviccions morals o ideològiques individuals seguisquen posant entrebancs l’avanç de la igualtat, que és el camí de la democràcia.

Perquè LGTBfòbia, lluny de desaparéixer, continua manifestant-se en aules, llars, els centres d’oci i de treball, i fins i tot, a les administracions i serveis públics. Ho hem pogut comprovar en les diverses imatges que s’han fet públiques fa poc a través de les xarxes socials, on es veien comportaments menyspreables a una dona trans o insults i agressions homofòbiques en espais públics, i també amb la situació de confinament en què ens hem vist immerses a causa del COVID19, que ha obligat a moltes persones LGTB+ a viure un doble confinament en entorns familiars hostils, on han hagut de patir el maltractament i el menyspreu continuat d’aquells que haurien de ser el seu màxim suport: la pròpia família.

L’Ajuntament de Castelló denuncia totes aquestes agressions i per això, ha commemorat esta data amb una sèrie d’actes reivindicatius; s’ha pintat un mural a la plaça de l’Om per mostrar que “Castelló som Orgull”. Al mural ha col·laborat, de manera desinteressada, veïnatge de Castelló, i han participat en l’elecció i elaboració del mateix.

A més, la policia local, ha contribuït fent kilòmetres per la diversitat i pels drets de les dones trans. Per una altra banda, ens hem sumat a la iniciativa de la Mancomunitat de la Ribera, per fer força i donar visibilitat en xarxes de tot el col·lectiu.

En Castelló celebrem els avanços, sense oblidar que queda molt de camí per recórrer.

- PUBLICITAT -