- PUBLICITAT -

 

Els llamps i els trons van sempre associats a les tempestes.

Els meteoròlegs ens conten que els llamps es produeix a causa de la càrrega elèctrica que s’acumula en els núvols. Aquesta càrrega elèctrica procedeix de la polarització entre càrregues negatives i positives de les molècules d’aigua.

PUBLICITAT

La calor patida en les últimes jornades a Castelló es va moderar ahir gràcies a la tempesta i precipitacions registrades al nostre terme.

Les previsions ens diuen que els ruixats i noves tempestes poden continuar demà dimarts.

Consells front a les tempestes amb llamps.

El llamp busca arribar al terra pel camí més curt; qualsevol objecte que sobreïsca serà un bon candidat per a l’impacte, i més si acaba en punta. Per això, durant una tempesta allunyeu-vos d’antenes, arbres, etc.

No us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors.

Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins al terra sense fer mal als ocupants.

Ací us deixe unes imatges que vaig realitzar ahir de la tempesta.

Per veure l’àlbum complet piqueu ací

Joanjo Puertos

La tempesta – juliol de 2020

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

3 Comentaris

  1. Encara que ja ho vaig estudiar a primària i l’Eso, m’ha guardat conèixer quina part de la mitologia tenia a veure amb els llamps i veure com un cop més, tot està relacionat amb la mitologia.

  2. Algu sap perquè els animals morts per llamps no sel’s menjan els carronyers?
    Perquè la llenya dels arbres afectats per llamps no crema tant com la llenya d’un altre arbre, encara que siguin de la mateixa espècie?
    Perquè un llamp ascendent (terra- núvol) no provoca cap incendi forestal?

  3. M’ha encantat aquesta notícia perquè explica molt bé que és un llamp i aporta bones fotos relacionades en el tema i en Castelló, per això jo li plantejaria que continueu en aquesta magnífica idea que per ami és mol interessant, gràcies

Comments are closed.