- PUBLICITAT -

 

L’«Expedició Cavanilles» difondrà entre els joves de la Ribera els valors del món rural

Tindrà lloc de l’1 al 12 de juliol a la Ribera Alta i la inscripció estarà oberta fins al 28 de febrer

Font de la informació: esplaiveu.cat/

L’«Expedició Cavanilles» és una iniciativa amb la qual es pretén difondre entre els joves que resideixen al País Valencià «els pilars que componen el medi rural del territori, i fer-lo d’una manera educativa, dinàmic i aventurer».

Així ho ha indicat el director general l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, que ha assenyalat que aquesta proposta, dirigida a joves d’entre 15 i 17 anys, s’inspira en la manera de treballar del botànic valencià Antoni Josep Cavanilles, qui va recórrer la geografia valenciana classificant i inventariant la flora autònoma.

PUBLICITAT

Aquesta proposta pretén «despertar entre el públic més jove una consciència social que els porte a comprometre’s amb el medi rural i així poder donar a conéixer la seua realitat i garantir la transmissió del patrimoni natural, cultural i històric del País Valencià», ha manifestat Martí, qui ha afegit que el foment de l’ús del valencià serà un altre dels objectius de la proposta.

La iniciativa, que també compta amb la participació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València i altres entitats de diferents àmbits, es desenvoluparà entre els dies 1 i 12 de juliol a la Ribera Alta, concretament a l’entorn dels rius Xúquer i Sellent, i serà totalment gratuïta per als 40 joves que siguen seleccionats.

Termini d’inscripció

El termini per a la inscripció estarà obert fins al 28 de febrer a través del formulari que es pot trobar a la web. Junt amb les dades, els aspirants han d’aportar un vídeo o carta motivadora en què expliquen els motius per a voler formar part d’aquesta aventura.

L’expedició permetrà als seleccionats explorar durant 12 dies els diferents paratges naturals, així com visitar les diferents localitats que conformen la Vall Farta, nom amb el qual Cavanilles va batejar fa 290 anys les terres de la Ribera Alta banyades pels rius Xúquer i Sellent.

Riu Xúquer

El programa inclou activitats esportives, caminades i acampades perquè els expedicionaris tinguen l’oportunitat de conéixer els parcs naturals de la geografia valenciana, interaccionen de forma més directa amb els municipis que visiten i adquireixen un estil de vida i saludable.

Un altre dels pilars de l’activitat és la difusió del medi rural valencià, i per a això els seleccionats per a l’expedició participaran en xerrades, conferències, visites culturals i activitats.

Així mateix, treballaran amb diferents ONG, organismes territorials i associacions culturals per a desenvolupar valors com l’emprenedoria, la cooperació i el voluntariat, com a fórmula per a aconseguir un entorn rural actiu i sostenible.

- PUBLICITAT -