- PUBLICITAT -

La valenciana Beatriz Fernández dirigirà el concert que tindrà lloc a la Grand Salle Pierre Boulez de la capital gal·la aquest diumenge

CN | DiariLaVeu | Sebastià Carratalà

La directora valenciana Beatriz Fernández Aucejo es posarà al capdavant de la Démos Orchestre de la Philharmonie de París en l’espectacle La vie fantastique, que tindrà lloc a la Grand Salle Pierre Boulez de la capital gal·la aquest diumenge, 23 de juny.

Aquesta iniciativa social, pedagògica i artística es desenvolupa dins de l’Olimpíada Cultural que precedeix els Jocs Olímpics i Paralímpics París 2024 que se celebraran entre el 26 de juliol i l’11 d’agost.

La sala de concerts Philharmonie de París, Ciutat de la música, l’equip Démos i el Grup Grenade de Baïz impulsen aquest «ambiciós» espectacle partint de la seua experiència en l’educació en grup amb xiquets i joves, en el qual s’exalten els valors comuns a l’esport i la cultura i en què participaran 200 joves músics, de diferents orquestres i conservatoris, i 40 ballarins.

El programa que abordarà Fernandez Aucejo inclourà obres de Alexandros Markeas, Thoinot Arbeau, i altres clàssics com Modest Mússorgski, Edvard Grieg, Maurice Ravel i Gustav Holst.

«Poder transformador de la música»

Beatriz Fernández Aucejo subratlla que «el poder transformador de la música és impressionant i aquest projecte de la Philharmonie de Paris, Démos i el Grup Grenade és una prova d’això».

La directora apunta que «participar amb aquest espectacle en l’Olimpíada Cultural poques setmanes abans dels Jocs Olímpics és una oportunitat magnífica per a sensibilitzar i donar visibilitat a aquesta iniciativa meravellosa que promou valors com l’excel·lència, la inclusió, la diversitat cultural o l’universalisme». I qualifica de «molt il·lusionant poder dirigir a la Pierre Boulez, una espectacular sala, amb una acústica excel·lent, per la qual han passat grans formacions i directors».

Beatriz Fernández Aucejo en un concert a Castelló sent directora

Démos Philharmonie

Démos és un projecte educatiu, social i artístic i de divulgació per a xiquets i adolescents que no tenen fàcil accés a la pràctica musical per motius econòmics, culturals o geogràfics; i la companyia de dansa Grenade està dirigida per la coreògrafa Josette Baïz, que va portar la flama olímpica al port de Marsella, ciutat en la qual France Télévisions va gravar La vie fantastique i el va retransmetre en Culturebox en France 4 el passat 11 de juny; el vídeo estarà disponible en la web de la Philharmonie de Paris a mitjan juliol.

La iniciativa compta amb quasi 50 orquestres en tot França i més de 11.000 xiquets hi han participat. L’èxit es deu, en gran manera, al marc educatiu personalitzat, a la cooperació entre els actors culturals i socials, al desenvolupament d’un enfocament pedagògic col·lectiu específic i a la formació contínua de totes les parts implicades. Des del 2010, promou que xiquets d’entorns desfavorits aprenguen a tocar un instrument de música clàssica i la democratització cultural a través de la interpretació de música d’orquestra.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací