- PUBLICITAT -

 

Les notícies i evidències que ens està deixant l’estiu del 2022 no són bones per al present, però sobretot són dolentes per al futur.

Estem tenint l’estiu més càlid de la història i això està tenint conseqüències directes i nefastes en el nostre entorn, en el medi ambient, i a curt i mitjà termini en la nostra economia.

PUBLICITAT

Des que va començar l’estiu climatològic el passat 1 de juny només hem tingut tres dies de temperatures al voltant o per davall dels valors normals de la primera part de l’estiu.

Entre els dies 15 i 18 de juliol s’han batut molts rècords de temperatura al nord, a l’oest i al centre de la península que han donat lloc a greus i extensos incendis, molt dels quals encara cremen els nostres boscos i cultius.

I el pitjor de tot és que encara no es veu la fi d’aquesta interminable onada: els pròxims dies continuarà fent molta calor. Les estimacions pronostiquen temperatures prou per damunt dels valors normals per a la recta final de juliol.

Amb tot el que vos acabe de dir els mapes de hui, de demà i dels pròxims dies no necessiten massa comentaris: pocs núvols, sol i calor, encara que demà i dijous no en farà tanta; i més calor de nou per al cap de setmana.

A l’espera de notícies més positives, recordeu passar bon dia… ploga o faça sol, faça fred o molta calor!!!

Jordi Payà

- PUBLICITAT -