- PUBLICITAT -

Les mascaretes tornen a ser obligatòries als Centres Sanitaris Valencians davant l’increment d’infeccions respiratòries

CN | Aida

La Conselleria de Sanitat del País Valencià, ha decidit reimposar l’ús obligatori de mascaretes als centres sanitaris i sociosanitaris com a mesura preventiva davant l’augment de casos d’infeccions respiratòries. Aquesta decisió, presa a través de la Direcció General de Salut Pública, té l’objectiu de contenir el repunt de contagis, considerant que el territori registrava una incidència d’infeccions respiratòries de 1.501 casos per cada 100.000 habitants durant l’última setmana del 2023.

La normativa estableix l’obligatorietat de l’ús de mascareta per a aquelles persones amb símptomes, professionals que atenen pacients amb símptomes, personal en unitats especials, i aquells que ocupen espais amb concentració de pacients, com ara sales d’espera o consultes. La mesura s’aplica com a resposta preventiva davant la creixent incidència d’infeccions respiratòries al territori.

Aquesta decisió arriba just després que la Conselleria anunciara que els centres de salut començaran a administrar vacunes contra la covid i la grip sense necessitat de cita prèvia, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la vacunació.

PUBLICITAT

Els metges de família han expressat el seu suport a aquesta mesura, tot i considerar que hauria d’haver implementat abans de les festes de Nadal, quan les infeccions solen multiplicar-se. Malgrat això, valoren positivament la resposta immediata del País Valencià i destaquen la importància d’actuar davant l’augment de casos. El portaveu de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, ha elogiat la decisió i ha remarcat que el territori ha estat el primer a prendre aquesta mesura en l’àmbit estatal, encara que considera que s’hauria d’haver fet amb abans.

La nova normativa reafirma el compromís de les autoritats valencianes en preservar la salut pública i adoptar mesures preventives per a contenir la propagació de malalties respiratòries.

- PUBLICITAT -