- INFORMACIÓ -

 

La segona part de l’ambaixada narra la història de la segona visita que Jaume I fa a Castelló per prendre possessió del castell per ordre de l’emir de Xàtiva.

PUBLICITAT

Després de parlamentar amb l’alcaid s’arriba a un acord per què el combat entre les tropes cristianes i musulmanes siga entre dos soldats; un per cada bàndol, i el que guanye es quede amb la fortalesa… Un acte de traició, fa que les coses no vagen com es desitjava en un primer moment.

Ambaixada 2n dia

Han passat tres dies ja des de la luita entre l’alcaid de Castelló i el rei Jaume I. La tranquilitat regna en aquest moment a la fortalesa, però no per molt de temps, el rei aragonés vol pendre possessió d’el que l’emir de Xàtiva li ha atorgat, a canvi de no assetjar la ciutat de Xàtiva, per això ha reunit el gros de les seues tropes i es dirigeix cap a Castelló amb la intenció de fer un últim esforç per evitar un bany de sang. Té la intenció de proposar-li al alcaid una rendició justa i honrosa. En cas contrari, prendrà la fortalesa amb força i sang.

Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló (AFMIC)

- PUBLICITAT -