- PUBLICITAT -

 

L’EQUIP DE CASTELLÓ SOBREVIU A CASTELLÓ DE RUGAT I DEPÉN D’ELL MATEIX PER A OBTENIR EL BITLLET DE LA SEGÜENT FASE DE LA VIII COPA CAIXA POPULAR DE RASPALL

MATIES OLIVER | Fundació Pilota Valenciana 

PUBLICITAT

La VIII Copa Caixa Popular de raspall ha viscut un nou duel del grup B aquest dimecres a Castelló de Rugat. L’equip representatiu de Castelló, amb Vicent i Murcianet, han vençut al conjunt del Genovés, amb Badenes i Tonet IV, per 25-15. Els de la Ribera Alta sumen així els primers dos punts en la competició i afrontaran la jornada final amb major folgança de cara a classificar-se a la següent ronda. Un bitllet que Badenes i Tonet IV ja tenien abans del duel.

La partida ha començat forta. Una mostra del que anaven a veure els aficionats de Castelló de Rugat. El tanteig no s’ha tancat fins a la quarta oportunitat amb ‘val’, dues per equip, però no anava a ser el joc més llarg. Badenes i Tonet IV han fet bó l’eixida des del dau i se l’han emportat amb el mitger apretant les envestides de Murcianet.

La resposta blava ha sigut contundent. ‘Val i net’ amb dues tretes directes que sentenciaven els iguals a 5 i amb Murcianet rematant les segones jugades i tractant d’esquivar a Tonet IV (5-5). Els rojso s’han tornat a avançar des del dau (5-10) amb Badenes fent mal en la treta i Tonet IV carregant en les segones jugades.

A continuació, el tanteig ha pogut caure de qualsevol costat. Un total de nou ocasions amb ‘val’ que s’ha decantat per als blaus (10-10). Badenes ha afluixat una mica, mentre que Vicent i Tonet IV afrontaven un duel frenètic. La defensa del mitger era massa i els castellonencs no podien treballar-se el quinze. Una vegada s’ha obert eixa opció, Murcianet ha estat el protagonista. Primer per al roín, ja que ha tingut l’oportunitat de tancar-lo clarament amb el primer val del seu equip. No ha sigut així, ja que el colp se n’ha anat a l’escala amb tot a favor. Tant clar ho veia el mitger que ha anat per totes i ha errat. Això li ha minvat la confiança, però el bon fer de Vicent els ha mantingut en partida i Murcianet s’ha recuperat dins del tanteig per a tornar a treballar-se els quinzes i ser l’autor del punt final on els genovesins han estat indecisos a l’hora de defendre.

Amb la motivació pels núvols, els blaus han tombat un ‘val’ roig per a trencar-los el dau i avançar-se per primera vegada en la partida (10-5) amb Murcianet deslligat de cara a la galeria i llotgeta. El mitger estava encabotat en sumar eixe tanteig i ho ha aconseguit regalimant bravura. Els rojos es descentraven i això s’ha vist en l’últim quinze. Murcianet ha disparat al corredor de la galeria i quan pareixia que la pilota es quedava, ha tornat, però Badenes ja no estava mirant-la. Tonet IV ha corregut, però no ha aplegat.

Ja des del dau, la dinàmica ha continuat igual. Vicent fent-se gran en la treta i Murcianet rematant les segones jugades en un joc ràpid (20-10). També ho ha sigut el següent amb els rojos al dau. En esta ocasió, Badenes sí que ha oferit la millor versió de la seua treta per a tancar quinzes o que Tonet IV els convertirà (20-15). Els blaus no han volgut que s’escapara la victòria i des del dau han situat un ‘val i net’ amb una treta provocadora de Vicent que Murcianet ha aprofitat com toca.

Este resultat deixa el grup A amb les primeres dues posicions fixes. La formació representativa d’Oliva, amb Salelles II i Seve, passarà a la pròxima ronda com a primers amb cinc unitats. Això significa que competiran per les semifinals amb el segons del grup A i altra plaça per decidir. I és que el millor primer jugarà contra el millor tercer. Per la seua part, Badenes i Tonet IV finalitzen la primera fase amb quatre unitats com a segons classificats i s’enfrontaran amb els líders del grup A i el pitjor tercer.

Pel que respecta a Vicent i Murcianet no tenen la classificació assegurada, ja que només guarden dues unitats, per cap de Moltó i Raúl, representatius de Barxeta i cuers del grup B. L’enfrontament entre ambdues formacions en la jornada final determinarà al que passe de ronda. Si l’equip de Castelló arriba als 15 tantejos, serà de semifinals gràcies a tindre un millor coeficient de jocs.

Així mateix, el trinquet de Castelló de Rugat també ha viscut un duel de la Copa2 Caixa Popular de raspall… continuar llegint

MATIES OLIVER | Fundació Pilota Valenciana 

Notícia relacionada:

El triquet de Castelló acull la VIII Copa de Raspall amb Murcianet de protagonista

- PUBLICITAT -