- PUBLICITAT -

L’Énova reviu el seu passat Romà amb iV Fira l’Énova Romana Terra Iuniana amb gran afluència de gent de molts llocs

CN | Aida

La IV Fira l’Énova Romana Terra Iuniana va portar als visitants a un emocionant viatge al passat el dissabte, 11 de maig. Aquest esdeveniment, que s’ha convertit en el referent de la recreació històrica a la Ribera Alta, va omplir el municipi d’emoció i història, centrant-se en l’època de l’Imperi Romà.

Amb la participació de recreadors, mercaders i una gran varietat d’activitats, la fira va oferir una jornada inoblidable als assistents. Els visitants van poder explorar un mercat ibèric-romà, admirar artesanies locals, gaudir d’exposicions, escoltar xerrades, presenciar recreacions històriques, assistir a espectacles de teatre i lluites de gladiadors, degustar gastronomia típica, participar en activitats infantils i tallers, viatjar amb un tren turístic fins a la pedrera de mabre, realitzar visites guiades i gaudir d’actuacions musicals.

PUBLICITAT

El poble de L’Énova és reconegut per conservar un ric patrimoni romà, amb restes arqueològiques notables com carrerades ibèriques i romanes, una vil·la romana i una impressionant pedrera. Destaca especialment la Vil·la Cornelius, descoberta durant les obres del traçat de l’AVE Madrid-València el 2003. Aquesta finca rústica romana, presentada al públic el novembre del 2013, va revelar una àrea d’habitatge i una àrea artesanal, propietat de Publius Cornelius Iuniani, un influent ciutadà de l’època.

La fira també va ressaltar la bellesa de la pedrera local, un paratge impressionant amb marques dels picapedrers i restes de roca de marbre. A través de la Fira Romana Terra Iuniana, el municipi col·labora activament amb associacions locals per promoure, preservar i reivindicar aquest ric patrimoni, amb l’esperança de veure’l declarat Bé d’Interès Cultural en el futur.

Castelló Notícies va estar el matí del dissabte i va fer un grapat de fotos que com sempre podeu veures ací baix o clicant ací en Flickr.

11052024-IV Fira l’Énova Romana Terra Iuniana 2024_31

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací