- INFORMACIÓ -

 

Per Tecnonews / AMIC

PUBLICITAT

La crisi energètica actual està formada per múltiples factors que han agreujat les seves conseqüències en el conjunt de la societat europea, l’economia occidental més afectada per aquesta situació. Des de la guerra d’Ucraïna fins a les constants pujades del preu del petroli, passant per un intent (encara tebi) per reduir la dependència de combustibles fòssils. En definitiva, un còctel que complica l’anhelada transició energètica cap a societats més sostenibles i eficients, en les quals el respecte mediambiental deixi de ser una utopia.

Diana Plané, CEO de Flobers, la plataforma per a invertir en energies renovables, creu que en aquest àmbit la societat ha de posar-se com un dels seus principals objectius la consecució efectiva de la transició energètica. “Aquesta ha de ser la nostra meta, no podem ni hem d’aspirar a menys si volem garantir una independència energètica que al mateix temps garanteixi o no afecti el manteniment de l’estat del benestar”.

Davant l’elevat preu del gas i el seu més que possible i pròxim desproveïment, hi ha economies que estan plantejant-se una tornada als combustibles fòssils com el carbó, o a considerar l’energia nuclear com a alternativa. “Aquest no hauria de ser el camí, al contrari, administracions, governs, empreses i la societat en general haurien de dirigir la seva mirada a les energies renovables, i especialment a la fotovoltaica, i redoblar esforços perquè la transició cap a elles sigui la més ràpida i efectiva possible”.

Plané situa en el centre l’energia fotovoltaica, “és la tecnologia clau que pot garantir l’autoconsum i reduir a la mínima expressió la dependència energètica”. És aquesta independència de fonts d’energia contaminants la que determinarà si l’anhelada transició energètica deixa de ser una declaració d’intencions i es converteix en una realitat.

Impulsar la inversió

Un dels reptes de tots els actors que volen i poden contribuir a un canvi tan radical en les formes de consum energètic, és facilitar l’accés des de diferents vies i àmbits a particulars i empreses. Això implica afavorir i impulsar la inversió en energies renovables des de diferents àmbits, i no només de fons i empreses, sinó també de qualsevol persona o particular. “Aconseguir que tots puguem participar en el desenvolupament i posada en marxa de projectes basats en energies renovables és vital. El compromís de la societat existeix, però es necessita facilitar el procés amb tecnologia, creativitat i solucions innovadores”. Els projectes basats en energia solar estan creixent i despertant l’interès d’inversors grans i petits, la qual cosa permetrà accelerar la instal·lació de plantes i plaques solars a tots els nivells. “Són inversions que ofereixen una gran rendibilitat perquè el futur de les societats passa per una menor dependència energètica, i és l’eina més adequada per a superar la crisi actual”, conclou la CEO de Flobers.

Flobers, micromecenatge en energies renovables

Flobers.com és una plataforma de Micromecenatge i Crowdlending que permet a qualsevol persona convertir-se en un Flober invertint en energies renovables des de només 1.000 €. En el seu propòsit de millorar el planeta, utilitza la tecnologia per a democratitzar la inversió en projectes d’energies renovables obrint la possibilitat a petits inversors, generant una rendibilitat òptima.

El focus de Flobers en el curt termini són projectes d’inversió en energies renovables fotovoltaiques situats a Espanya, de fins a 5 milions de €, amb una gran rendibilitat. Més endavant s’aniran obrint a nous mercats i altres tecnologies com l’eòlica o minihidràulica.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací