- PUBLICITAT -

 

El projecte compartit començarà a funcionar aquest mateix mes de setembre

CN | DiariLaVeu.cat

El Grup Món, empresa editora del diari El Món, i la Cooperativa castellonera de Treball Associat Edicions Diari La Veu Coop.V, editora del Diari La Veu del País Valencià, han arribat a un acord d’aliança mediàtica en clau de país que començarà a funcionar aquest mateix mes de setembre. L’acord, que respectarà la personalitat i la propietat d’ambdós mitjans, implicarà la publicació de les notícies del Diari La Veu al gestor web del Grup Món, tot i que cada diari continuarà present en els dominis respectius actuals.

D’aquesta manera, el Diari La Veu del País Valencià, editat per la Cooperativa de Treball Associat Edicions Diari La Veu Coop. V., amb l’aliança amb el Grup Món, mantindrà la línia editorial en clau valenciana amb el repte de sostindre la seua viabilitat econòmica a través, fonamentalment, de les aportacions dels agermanats a la Fundació La Veu del País Valencià, tal com s’ha fet enguany amb el desè aniversari del diari. El mitjà també creixerà a través dels ingressos publicitaris de les empreses i entitats anunciants i, així com de les institucions públiques que continuen ajudant al projecte, tal com a hores d’ara fan la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i alguns ajuntaments valencians d’orientació progressista.

Així, el diari El Món oferirà cada dia als seus lectors, als seus seguidors per xarxes i als seus anunciants informació i opinió elaborada des del País Valencià per l’equip de redactors, columnistes i col·laboradors del Diari La Veu del País Valencià i de La Veu dels Llibres.

PUBLICITAT

L’aliança mediàtica entre ambdós mitjans es basa en un acord entre les dues empreses editores que implica la conjuminació i la creació de les sinergies necessàries per a bastir l’Espai de Comunicació del Català des de Catalunya i el País Valencià i amb la implicació, també, del sector empresarial privat. L’entesa se suma a altres projectes de país que interpel·len tots els territoris de parla catalana com són, per esmentar els més emblemàtics, el digital Vilaweb, el setmanari El Temps o La Directa.

L’acord s’ha bastit amb discreció, a través de diversos contactes i reunions de treball entre les dues empreses editores entre 2022 i 2023, sempre amb la idea d’enfortir el projecte comunicatiu del Diari La Veu del País Valencià, basat a fer periodisme 100% en valencià i des del País Valencià. Des del diari es mantenen, amb aquesta entesa, els quatre grans objectius fundacionals: la vertebració comunicativa del País Valencià, la contribució a l’equitat i al canvi social, l’assoliment de la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu i el bastiment d’un corredor mediàtic entre els territoris del domini lingüístic integrat per empreses privades que el potencien. Alhora, les aliances i cooperacions amb mitjans i entitats del País Valencià, de Catalunya, de les Illes, d’Andorra i de la Catalunya Nord figurava en l’objectiu número 9 acordat dins del Projecte Comunicatiu del Diari La Veu del País Valencià, per la qual cosa aquesta aliança enforteix aquest propòsit.

L’aliança mediàtica se suma, també, a l’estratègia de país del Diari La Veu, que interactua i coopera arreu del domini lingüístic des de l’any de la seua fundació, el 2013, com a soci de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), com a fundador de l’AMIC-Valencians, com a client del proveïdor web Tirabol i com a col·laborador de diverses entitats valencianes en defensa de la llengua i la cultura, com ara El Tempir d’Elx, l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real, Maestrat Viul’Associació Cultural Ocell d’OndaraPlataforma per la Llengua, el Col·lectiu Ovidi MontllorEscola ValencianaAcció Cultural del País Valencià, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià o La Flama Lobby, entre moltes altres. A més, el Diari La Veu també treballa amb mitjans com ara El Grat-Les Muntanyes, diari de l’Alcoià; o amb eldiari.online, que cobreix l’actualitat del Maestrat i dels Ports.

- PUBLICITAT -