- PUBLICITAT -

 

Calor a manta, la cita era a Bicorp a les 6.30 de la vesprada, allí, l’equip de tercera categoria del Club de Pilota Castelloner, havia de dirimir una partida contra l’equip A  del Club de pilota d’Ontinyent, nervis a flor de pell, calfant  i prolegòmens  d’una partida que no se celebraria a l’hora marcada pel retràs acumulat de la partida anterior, més l’entrega de premis i una bona celebració, l’equip local havia vençut i s’entregava a la felicitació, fotos, obsequis, trofeus, medalles.

PUBLICITAT

VÍDEO

Sense transició possible  canvia l’escenari completament, els jugadors són uns altres, ja no abunda l’espectador local, sols romanen els aficionats  que de Bicorp en són molts i moltes, moneda a l’aire trien els blaus. Se situen al traure,  baix  a  la part de l’Església, els nostres de roig  dalt, tria de pilota, una de prova, cavallers, va de bo.

Primers quinzes desencertats, sense ocasió de rèplica, Ontinyent va agafant avantatge, i confiança i una miqueta de supèrbia:

Foto: Valerià Benetó

-Estos rojos ja ho han demostrat tot!!!. Diu qui està de rest en veu alta, gran part del públic no ho compren, ni ho accepta, en canviar de part són rebuts pel públic  que ara sí que es fa de notar, en passar per davant del President Poveda, han travessat paraules d’ànim i correcció del joc:  –  Mesureu la força, col·loqueu la pilota, que no passa res, fins que Guillem toca la tecla correcta i els recomana avançar-se al mitger i al de davant, 5 per 15 resava el marcador, a partir d’ara és una nova partida, els rojos s’ho creuen i tenen motius per a fer-ho, al poc igualaren, però no quedaren ahí doncs,  no sols això,  els avançaren i es posaren al davant.

Espectacle assegurat, incertesa del rumb que prendrà la pilota, és el que té jugar al carrer, senyals de trànsit, balcons, voreres, portalades tot juga i no està clar a favor de qui anirà eixe remat fort que sembla imparable  però que ensopega al balcó i tan fort va que prenent velocitat baixa cap on ha vingut fent el 15  qui estava esperant sense poder-se defensar, i  el públic, també, amb alguna pilotada rebuda, i com tot en esta vida, sincers laments, uns solidaris altres  mitjos somriures, res que un tros de gel no guarirà o en el seu defecte una botelleta d’aigua fresca al punt exacte  alleujarà. Però seguim amb la crònica, hi ha un títol en joc.

Ja no perdrien l’avantatge al marcador, més segurs, tot era qüestió d’anar coent el blaus, Pepe davant, ho acabava tot, Edu li llevava faena a David que en els saques es va lluir en algunes ocasions. Esgotats acabaren però molt contents, i allò que havien notat al carrer durant la partida es confirmava, No estaven sols, estaven ben acompanyats.

I allò  em dugué a pensar,  esportistes aficionats, lluny de casa, vesprada calorosa en extrem i no estaven sols. Alegria, per la victòria, i només en el pensament l’estima a l’esport i practicar-lo i no estaven sols. Bon espectacle l’ofert, entreteniment  sense grans despeses, foment de la pilota , i de l’esport en general , gràcies per l’espectacle, i per l’entrega. Ah, per cert!!! ells són David Monleón, Edu Encarnación, Josep Chordá i Carlos Ramírez, i acaben de guanyar l’autonòmic de Raspall, dissabte, calor, Bicorp, i no han estat sols.

Valerià Benetó

Àlbum de fotos complet de Valerià Benetó i Joanjo Puertos, piqueu en la imatge de baix.

| Galeria | El CPV Castelloner es proclama Campió Autonòmic de Raspall

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -