- PUBLICITAT -

CN | Aida

Aquest dissabte 17 de febrer a les 17.00 hores, l’Auditori Municipal d’Antella serà l’escenari d’un esdeveniment cultural: la presentació del llibre ’10 anys de la Maerà d’Antella’, organitzat per l’Associació Cultural Maeros del Xúquer.

Portada del llibre

Aquesta obra, que abasta textos en valencià, castellà i anglés, ha comptat amb la col·laboració de la Presidència de la Generalitat Valenciana. Està previst que en la presentació participen figures rellevants com l’alcaldessa d’Antella, Eugenia García; el president i el vicepresident de l’IATR (Associació Internacional de Ganxers i Raiers), l’alemany Frank Thiel i el txec Jaroslav Camplík; així com el president de Maeros del Xúquer, Leo Part, juntament amb altres autors dels textos, cal fer menció que part de les fotografies de la publicació han estat realitzades per dos castelloners, el llibre que consta de 104 pàgines a tot color.

Fotos d’arxiu – de Joanjo Puertos

PUBLICITAT

El llibre ofereix un recorregut per la tradició mil·lenària de la Maerà, documentant-la amb més d’un centenar de fotografies seleccionades amb cura d’un arxiu que acumula més de 10.000 imatges. Aquest repàs comprén des del rescat de la tradició a Antella l’abril de 2012 fins a desembre de 2023, coincidint amb el primer aniversari de la declaració de la Maerà com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Els assistents a la presentació tindran l’oportunitat submergir-se en la riquesa cultural i històrica d’aquesta tradició ancestral, que ha arribat a ser reconeguda en l’àmbit internacional com un element fonamental del patrimoni valencià. A través de les pàgines d’aquest llibre, es podrà apreciar la bellesa i la importància de la Maerà d’Antella, capturant moments significatius i fets rellevants de la seua evolució al llarg de la darrera dècada.

Amb aquesta presentació, l’Associació Cultural Maeros del Xúquer reafirma el seu compromís amb la preservació i difusió de les tradicions, enriquint la vida cultural i social no només de la comunitat d’Antella, sinó també la del País Valencià.

- PUBLICITAT -