- PUBLICITAT -

Setze colles amb quasi mil muixeranguers es reuniran a la plaça Tirant lo Blanc aquest pròxim dissabte 28 d’octubre

CN | Aida

L’Alcúdia, un dels pobles amb tradició muixeranguera, es prepara per a acollir el primer Encontre de la Federació de Muixerangues aquest 28 d’octubre. L’acte, previst com el més multitudinari en la història d’aquesta tradició ancestral, arrancarà a les cinc de la vesprada a la plaça Tirant lo Blanc.

L’esdeveniment reunirà a unes setze colles amb prop d’un miler de participants. Amb el suport de l’Ajuntament de l’Alcúdia, l’Institut Valencià de Cultura, la colla local Muixeranga dels Negrets, i la Caixa Rural, es farà un homenatge especial a Pepe Ros, el conegut “Tio Pepe”, figura clau en la recuperació de la tradició dels Negrets.

Cartell

Adrià Pina, artista alcudià, ha signat el cartell de l’acte, que mostrarà la riquesa de la tradició muixeranguera amb la presència de colles de diferents indrets del País Valencià i fins i tot de Barcelona. Una menció especial la tindrà la Mojiganga de Titaguas, que farà una actuació excepcional fora del seu poble, on solament balla cada set anys.

La jornada es complementarà amb diverses activitats paral·leles, com quatre conferències a la Casa de Cultura de l’Alcúdia relacionades amb el món de la Muixeranga. Una d’elles tractarà sobre les «Músiques, figures i rituals de la primitiva Muixeranga d’Algemesí», i també es presentarà un llibre commemoratiu del 50é aniversari d’aquesta colla.

PUBLICITAT

Programació:

- PUBLICITAT -