- PUBLICITAT -

 

Fotos i font de la informació ‘El Miragall’ digital.

Hui, dimarts 10 de maig, s’han realitzat xarrades sobre la menstruació per a l’alumnat de 5è i 6è dels col·legis Severí Torres, Sant Domènech i Hernàndez.

Aquestes jornades han estat impulsades des de l’Ajuntament per la Regidoria de la Dona i d’Educació amb l’objectiu que les xiquetes i xiquets visquen la sexualitat i la menstruació amb normalitat.

PUBLICITAT

La xarrada ha sigut impartida per Lara Avargues, psicòloga i sexòloga especialista en parella. El taller començava tractant qüestions sobre el sexe, la imatge del cos, els aparells reproductors i els canvis que tenen lloc a la pubertat, que de vegades no s’expliquen a les aules. D’aquesta manera, Lara ha introduït el tema de la menstruació i la sexualitat, naturalitzant, desmitificant i trencant tabús sobre el tema. Així, s’ha intentat acabar amb prejudicis típicament associats a la menstruació, trencant amb la idea que és una cosa bruta o motiu de vergonya, i explicant com i per què es produeix.

La psicòloga també ha tractat el tema de la menstruació sostenible i ha explicat quines alternatives ecològiques hi ha per fer els cicles més respectuosos amb el planeta i amb la salut de les dones. Ha parlat sobre el funcionament de productes com la copa menstrual, bragues absorbents per a la regla o compreses ecològiques.

Durant la xarrada també s’ha demanat la interacció de l’alumnat i s’ha obert un torn de preguntes perquè pogueren resoldre els seus dubtes.

Per acabar, l’Ajuntament de Castelló ha regalat a cada xiqueta unes bragues menstruals ecològiques de la marca europea Cocoro.

En aquesta etapa de la vida, l’educació sexual impartida per persones expertes és molt important perquè les xiquetes i xiquets ho visquen amb seguretat i normalitat. Per això, des de la Regidoria de la Dona i d’Educació se seguiran impulsant dinàmiques com aquesta, tant per a l’alumnat com per a les famílies.

- PUBLICITAT -