- PUBLICITAT -

 

Spanish Brass, Premi Nacional de Música 2020

L’Ajuntament de Castelló vol donar la més sincera enhorabona al quintet valencià de música de cambra ‘Spanish Brass’, pel seu recent reconeixement rebent el Premi Nacional de Música 2020 en la modalitat d’Interpretació atorgat pel Ministeri de Cultura.

Els Premis Nacionals de Música, són part dels Premis Nacionals que concedeix cada any el Govern a través del ministeri responsable, normalment el Ministeri de Cultura. Per veure la dimensió que suposa aquest guardó per al quintet – el més important de tots els que es concedeixen a Espanya en l’àmbit musical-sols hem d’agafar alguns exemples de les personalitats que han estat guardonades en algun moment, com: Montserrat Caballé, Enrique Morente o Miguel Poveda.

El quintet Valencià amb una trajectòria de més de 31 anys i molt arrelat al nostre poble, està format entre altres pel trompeta castelloner Carlos Benetó que inevitablement ha col·laborat i participat en una infinitat de projectes musicals conjuntament amb la Societat Musical Lira Castellonera i amb l’Ajuntament de Castelló. El grup també està format per Juanjo Serna, trompeta; Manolo Pérez, trompa; Inda Bonet, trombó, Sergio Finca; tuba i Laura Gil a la gestió i producció.

PUBLICITAT

El jurat ha concedit aquesta distinció a Spanish Brass “per la seua dilatada trajectòria consolidada en més de 30 anys de professió com un dels quintets de metalls més versàtils i rellevants del panorama nacional i internacional”. Subratllen, a més, “les nombroses col·laboracions que posen de manifest el seu compromís amb la creació contemporània espanyola” i “la seua vocació formativa i pedagògica, que ha sabut crear escola i fer arribar la música a les joves generacions”.

- PUBLICITAT -