- PUBLICITAT -

 

‘La màscara és per a tu, no per a la naturalesa’ és la nova campanya, impulsada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic al costat del Ministeri de Consum, per promoure l’ús de les mascaretes protectores i sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes sobre els efectes del seu abandonament a la naturalesa.

L’Ajuntament de Castelló i la FEMP col·labora amb els Ministeris per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i de Consum, en la campanya ‘Records inoblidables. La màscara és per a tu, no per a la naturalesa’, una iniciativa destinada a promoure l’ús de màscares protectores i de sensibilitzar sobre els efectes de l’abandó de les mateixes a entorns naturals.

PUBLICITAT

Una màscara higiènica, l’ús de la qual és indispensable per a prevenir contagis del COVID-19, tarda entre 300 i 400 anys a degradar-se si una vegada utilitzada és abandonada a un entorn natural. La campanya anima a l’ús responsable de la màscara a espais naturals al mateix temps que busca conscienciar sobre els riscos de tirar-la a espais naturals a camps, boscos o platges.

La campanya, en la qual també es recomana un ‘consum responsable’, apel·la a l’ús de màscares reutilitzables -d’especificació UNEIX 0065- enfront altres d’un sol ús i recorda que el contenidor gris és el destí de tots els residus associats a la protecció enfront el COVID-19, incloses les màscares.

Recordeu, una mascareta higiènica abandonada a un entorn natural, pot tardar a degradar-se entre 300 i 400 anys.

Tíra-les sempre al contenidor de residus (contenidors verds).

Joanjo Puertos

- PUBLICITAT -