- PUBLICITAT -

 

L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la campanya impulsada per la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta ‘Amb l’alcohol, manteniu les distàncies’ amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol que serà el dia 15 de novembre.

Aquesta campanya té com a objectiu alertar sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

PUBLICITAT

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana s’uneixen per a llançar una campanya amb motiu del Dia Nacional Sense Alcohol que es commemora el 15 de novembre a Espanya i altres molts països. L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar tota la societat sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

La campanya, titulada ‘Amb l’alcohol, manteniu les distàncies’, consta de diferents cartells, en els quals es desmenteixen alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID-19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació, o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

Si bé les UPCCA treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés i normalitzat entre la població adulta.

Amb el Dia Mundial Sense Alcohol es pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància en l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

La UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló treballen al llarg de tot l’any sobre aquest problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquest dia.

La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.

- PUBLICITAT -