- PUBLICITAT -

 

L’Ajuntament de Castelló mitjançant la Regidoria de la Dona col·labora amb el ‘Programa ALBA fent difusió d’aquest nou recurs que ja ha posat en marxa l’Institut Valencià de les Dones Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Amb la finalitat de poder avançar en mesures d’intervenció, acompanyament i recuperació davant els casos d’explotació sexual, s’ha posat en marxa a partir del 15 d’octubre un “PROGRAMA D’ATENCIÓ ITINERANT I DE RECURSOS PER A l’EIXIDA DE L’EXPLOTACIÓ SEXUAL PER A DONES EN CONTEXTOS DE PROSTITUCIÓ I TRÀFIC” amb el nom de ‘PROGRAMA ALBA’.

Aquest nou recurs ofereix itineraris de promoció i acompanyament per assessorar i promoure l’accés a drets de les dones en situació d’explotació sexual en contextos de prostitució i/o tracta.

Ofereix allotjament d’emergència en la Xarxa residencial en el moment en què una dona soles o amb els seus fills i filles decideix abandonar la situació d’explotació.

Compta amb un equip multidisciplinar en cada província, format per 9 professionals en cadascuna: dues treballadores socials, dues educadores socials, una psicòloga, una advocada, una integradora social, una administrativa i una dona supervivent amb formació en mediació que assessora i acompanya l’equip.

PUBLICITAT

Treballa tant en la seu del programa com de manera itinerant amb unitat mòbil, tant per a la prospecció i contacte amb les usuàries com en el seu acompanyament durant la intervenció.

Els seus locals es troben oberts de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores, i fora d’aqueix horari es pot activar l’atenció urgent dels equips en cas necessari, a través del telèfon d’atenció contínua dels Centres Dona: 900.580.888.

SERVEIS QUE OFEREIX:

ATENCIÓ SOCIAL
INTERVENCIÓ PSICOLÒGICA
ASSESSORAMENT JURÍDIC
ACTIVITATS  DE FORMACIÓ  I PROMOCIÓ
ALLOTJAMENT TEMPORAL  D’EMERGÈNCIA
DETECCIÓ DE VÍCTIMES DE TRÀFIC
ITINERARIS  INDIVIDUALITZATS D’INSERCIÓ  LABORAL
UNITAT MÒBIL
ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ I PREVENCIÓ

Esperem  que  aquest  nou  programa  específic  i especialitzat  que  complementa les intervencions de la Xarxa de Centres Dona possibilite l’eixida de situacions d’explotació  sexual a moltes dones i menors que la pateixen.

En la pàgina web de l’Institut Valencià de les Dones, ( https://sinmaltrato.gva.es/es/explotacio-sexual ) podran descarregar el fullet del programa per a la seua màxima difusió.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací