- IFORMACIÓ -

 

L’Ajuntament de Castelló conjuntament amb La Mancomunitat de la Ribera Alta incrementaran les actuacions contra el mosquit tigre i la mosca negra.

PUBLICITAT

Davant la presència d’un nombre superior a l’habitual d’adults de mosca negra a Castelló i gran part de la Ribera, els quals estan produint moltes molèsties a la població des de fa uns 10 dies. Per a combatre’ls, a més dels tractaments larvicides habituals que es realitzen durant tot l’any (hivern inclòs) l’Ajuntament de Castelló ha estat treballant per a tindre els permisos pertinents per a complementar-los amb tractaments adulticides (eliminació de vectors adults). Aquests tractaments no són selectius per la qual cosa no és convenient abusar d’ells i han d’aplicar-se exclusivament quan s’observen concentracions elevades de mosca negra o mosquit tigre.

La mosca negra que és el vector/insecte que en aquests moments té més presència al nostre poble desenvolupa la seua fase larvària als llits de rius i sèquies, necessitant de refugis amb alta densitat de vegetació quan és adult.

Per aquest motiu els llocs on aniran dirigits els tractaments seran les zones pròximes als llits dels rius, així com els parcs i jardins urbans.

Els tractaments extraordinaris es realitzaran en dos tandes al llarg d’aquest mes, a Castelló serà demà 2 i el 16 de juliol.

Des de l’Ajuntament es continua treballant per si en aquestes dues actuacions no foren suficients fer una ampliació dels tractaments amb l’empresa assignada per la Mancomunitat LOKÍMICA.

A més la Mancomunitat ha enviat a la Conselleria de Medi Ambient les peticions consensuades en les reunions mantingudes (major subvenció, agilitat en les autoritzacions aèries i campanya global informativa i preventiva a nivell autonòmic). En aquests moments s’està demanat l’autorització a la Conselleria per a fer el tractament aeri puntual al riu.

Recordeu, la ciutadania també pot col·laborar per frenar la proliferació d’aquests insectes. Des de l’Ajuntament de Castelló es recomana evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per goteig, renovar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.

Així mateix, s’ofereixen recomanacions per a evitar la reproducció de l’espècie.

Ajuntament de Castelló

- PUBLICITAT -