- PUBLICITAT -

Una aposta per la tecnologia al servei de les persones majors amb malalties neurodegeneratives

CN | Aida

L’AFA Castelló Respir ha rebut una ajuda de 4.400 €, gràcies a la col·laboració de la Fundació La Caixa, a través de Caixabank. Aquesta aportació ha permés al centre adquirir ulleres de realitat virtual, una eina innovadora que busca millorar la qualitat de vida de les persones majors amb malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer.

L’ús de les ulleres de realitat virtual s’ha convertit en un recurs terapèutic modern que ofereix nombrosos beneficis en l’àmbit cognitiu, funcional i emocional. Els usuaris del centre poden viure experiències immersives en entorns virtuals, que van des de paisatges relaxants fins a activitats estimulants com pintar o tocar instruments musicals. Aquestes experiències no només afavoreixen la relaxació, sinó que també potencien la creativitat, la comunicació i la interacció amb el terapeuta, tot dins d’un entorn segur.

Durant l’entrega de l’ajuda, que ha tingut lloc al centre de l’AFA Castelló Respir, han estat presents Santiago Sanchis Martorell i Anna Selles Borrás, director i subdirectora de Caixabank a Castelló. A l’acte, alguns usuaris han provat les ulleres de realitat virtual, sorprenent a totes i tots els presents amb les seues reaccions i gestos davant les sensacions que transmetien aquests dispositius tecnològics.

Beneficis demostrats de la realitat virtual

La incorporació de les ulleres de realitat virtual forma part d’un projecte que utilitza el programa Gradior Suite, una plataforma interactiva dissenyada per a teràpies d’estimulació multisensorial i conductual. Aquest programa permet treballar diferents àrees cognitives i emocionals, ajudant a retardar el deteriorament de les funcions cerebrals i millorant la neuroplasticitat. A més, contribueix a disminuir l’ansietat i l’estrés, mentre que afavoreix la concentració i el raonament.

L’ús de la tecnologia a les teràpies ofereix un nou enfocament en el tractament de malalties neurodegeneratives. A través de la realitat virtual, els usuaris poden desplaçar-se per entorns dissenyats per a la relaxació o l’estimulació, com sales de mindfulness o activitats creatives. Això fomenta la participació activa dels usuaris en el seu procés terapèutic, personalitzant la intervenció segons les seues necessitats individuals.

Un futur ple de possibilitats

L’AFA Castelló Respir continua treballant per oferir noves tecnologies que milloren el benestar dels seus usuaris i dels seus cuidadors. Aquesta iniciativa no només permet una millora en la qualitat de vida dels afectats, sinó que també incrementa les seues capacitats de comunicació, disminueix l’estrés i té efectes positius sobre l’estat d’ànim. Així, la realitat virtual es consolida com una eina clau en el futur de les teràpies per a persones majors amb malalties neurodegeneratives.

Moltes, moltíssimes gràcies, Respir, per ser sempre ahí i pel gran servei que oferiu a Castelló!

- PUBLICITAT -