- PUBLICITAT -
Temps de lectura 3 minuts

Diverses comunicacions fan referència a Castelló

CN | Aida

Els dies 10, 11 i 12 de novembre, Polinyà de Xúquer va esdevenir el centre neuràlgic de la comarca amb la celebració de la XX Assemblea d’Història de la Ribera al Centre Cultural Ausiàs March. L’esdeveniment va reunir un grup nombrós d’historiadors, cronistes, investigadors, especialistes universitaris i estudiosos interessats a explorar els rics aspectes històrics i culturals de la comarca de la Ribera.

PUBLICITAT

La secció monogràfica d’aquesta edició, “Patrimoni Artístic. Art i Artistes a la Ribera”, va oferir una oportunitat única per a explorar i compartir coneixements sobre l’expressió artística en aquesta àrea geogràfica. Durant els tres dies, el patrimoni material, l’art i els artistes foren objecte d’estudi principal dels ponents.

En la secció miscel·lània es presentaren moltes comunicacions sobre els més diversos aspectes de la comarca.

Enguany hi ha hagut una notable presència de Castelló i dels castellonencs en les jornades.

Valerià Benetó Ferrando, un castellonenc compromés amb la preservació de la memòria històrica, va captivar l’audiència amb la seua comunicació sobre “Alberto Benetó, un artista dissortat“.

Ramon Vicent Isern va presentar als assistents el seu darrer llibre sobre “L’exili republicà castellonenc“, editat per l’Ajuntament de Castelló.

El doctor Vicent M. Garés Timor i Valerià Benetó Ferrando van presentar un parell de comunicacions que exploraven “Les elits morisques de la redor de Castelló (segles XVI-XVII)”, un treball que es basa principalment en les fonts documentals de l’Arxiu Històric de Castelló.

Vicent Ferrer Pérez, que fou arxiver de Castelló, presentà una comunicació sobre “L’impacte de l’epidèmia de còlera de 1834 a la Ribera”.

Per la seua banda, Dani Estornell Martínez, recentment graduat en Història, va parlar sobre “El conveni polític de Castelló de 1917“.

El divendres següent, el 17 de novembre, es van presentar a Castelló les quatre comunicacions referides al nostre poble, per tal d’oferir als castellonencs la possibilitat de conéixer també el seu contingut.

Aquest esdeveniment, que celebra el seu 44é aniversari en 2023, ha esdevingut un punt de trobada tradicional que contribueix significativament a la comprensió i preservació del passat i el patrimoni cultural de la comarca de la Ribera. Amb la seua periodicitat de dos anys i el suport continuat de la Universitat de València, l’Assemblea d’Història de la Ribera continua consolidant-se com una font essencial d’informació i inspiració. Les seues edicions anteriors han marcat el terreny per la seua diversitat i riquesa històrica, amb centenars de comunicacions recollides en llibres que fan una contribució valuosa al coneixement del passat d’aquesta comarca.

Ací baix teniu un grapat de fotos; per a veure l’àlbum complet piqueu ací.

| Galeria | XX AHR – Polinyà 2023

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -