- PUBLICITAT -

CN | Josep Miquel Bausset

Cada 2 de febrer l’Església ens convida a celebrar la Jornada Mundial de la Vida Consagrada. Per això hui, en aquesta festa de la Presentació del Senyor, els bisbes de la Comissió Episcopal de la Vida Consagrada, ens recorden en el seu missatge, “el do que suposa per a l’Església i per al món” el testimoniatge dels religiosos i de les religioses, “en la seua riquesa de tipus i carismes, inspirats per l’Esperit Sant”.

Les Carmelites Descalces de Puçol

El lema d’aquesta XXVIII Jornada de la Vida Consagrada, és del salm 39: “Ací em teniu, Déu meu; vull fer la vostra voluntat”. Per això amb aquest salm, els religiosos i les religioses, els monjos i les monges i els membres dels Instituts Seculars, amb agraïment, ens n’admirem del fet que Déu haja pensat en nosaltres i ens haja escollit i enviat, per anunciar amb goig la salvació i per fer conèixer la lleialtat de l’amor de Déu a tots el pobles (Ps 39: 6,10-11).

Les Caputxines de València

En la nostra vida de consagrats, com diuen els bisbes, hem de “continuar, per mitjà dels vots de castedat, pobresa i obediència, l’oblació de Jesucrist fins a la mort en creu”. I és que també hui, l’Església “necessita la profecia de la Vida Consagrada, amb el compromís profètic” per fer realitat “una Església sinodal en missió”.

El P. Francesc Mulet, escolapi presidint l’Eucaristia

Cal recordar que els qui seguim el Crist en la Vida Consagrada (com també tots els qui han estat batejats en el nom de la Santa Trinitat), hem rebut “l’amor i la crida del Senyor”, per tal de ser testimonis d’esperança, de fraternitat i de joia.

Les Clarisses de Canals

En el seu missatge, els bisbes d’aquesta Comissió ens recorden un fet dolorós, present enmig de els nostres congregacions, i és que, malgrat la nostra consagració, “s’ha donat entre nosaltres faltes greus, per les quals no ens en cansarem de demanar perdó, reiterant alhora la nostra voluntat de reparar íntegrament, aquell que ha estat ferit”.

Las cistercienses de Gratia Dei, de Benaguasil

En el seu missatge amb motiu de la XXVIII Jornada de la Vida Consagrada, els bisbes ens conviden a contemplar “la fortalesa de la Mare de Déu del fiat”, ja que “Maria de Natzaret, com el seu Fill, ens ajuden a comprendre i a viure, com a persones consagrades, la plena disponibilitat per fer la voluntat de Déu”.

Les Agustines de Sant Mateu

Així ho intenten fer, malgrat les pròpies debilitats, les Carmelites Descalces de les Alqueries, Serra i Puçol, les Obreres de la Creu de València, Montcada i Castalla, les Carmelites Vedruna d’Alacant i Vinalesa, les Cartoixanes de Benifassà i els Cartoixans de Porta Coeli, les Agustines de Sant Mateu, els Dominics del Pouet de Sant Vicent de València, les Germanes de la Doctrina Cristiana de Benidorm, les Clarisses de Gandia i Vila-real, les Caputxines de València, els Salesians de Borriana, les religioses de Iesu Communio de Godella, les Germanetes dels Ancians Desemparats de Xixona i Castelló, les religioses de Jesús Maria de València i Oriola, les religioses de la Consolació de Borriana i l’Alcora, les cistercenques de Benaguasil, els Escolapis de Gandia, els Carmelites Descalços de Benicàssim o les Dominiques de Paterna.

Les Dominiques de Paterna

Tots els qui en aquesta Jornada de la Vida Consagrada renovem la nostra opció per seguir Jesús i per servir el nostre món, volem acostar-nos als qui sofreixen per tal de fer nostre el seu dolor, embenar i amorosir les ferides de tots els qui pateixen i portar-los la llum i el consol de Crist.

- PUBLICITAT -