- PUBLICITAT -

 

Que és una unitat de RESPIR?

PUBLICITAT

Les Unitats de Respir Familiar han sigut una experiència molt positiva que responen la necessitat que hi ha en xicotetes poblacions, evitant desplaçaments de familiars i consolidant població en aquests municipis.

Les persones amb demències, entre elles l’alzheimer, estan augmentant dia a dia a la nostra població.

La unitat de respir és l’espai on es poden realitzar activitats que activen i estimulen a aquestes persones i que fan possible que el cuidador o familiar puga desconnectar d’aquesta malaltia i viure un poc millor.

Unitat de Respir: Consisteix en una sèrie d’atencions preventives, formatives, assistencials i rehabilitadores amb la persona amb la demència (Alzheimer i altres) La finalitat és potenciar la seua autonomia personal i la seua permanència en el seu entorn familiar, evitant situacions de desarrelament, en definitiva, millorar la qualitat de vida de la persona malalta i la seua família. Al centre de Castelló, situat a la Llar dels nostres majors es realitzen activitats que estimulen les capacitats cognitives i físiques; orientació a la realitat, reminiscències, activitats significatives i de la vida diària, teràpia cognitiva específica, ludoteràpia, musicoteràpia, psicomotricitat i dinàmica del riure. En definitiva teràpies no farmacològiques.

Des de fa més de deu anys, la Unitat de Respir treballa en la població, estant al front Sra. Rosa Mª Filella i Bo, voluntaris i gent com als socis, que amb la seua aportació desinteressada ens aporten un exemple de solidaritat.

Amb ajudes municipals, subvencions de la Generalitat, Estat i Obres Socials com La Caixa, ha seguit any darrere d’any, tot i les dificultats que de vegades s’han patit, com la falta d’ajudes econòmiques i la insuficiència de mitjans, s’ha realitzat una tasca molt important, que encara que no s’aprecia ni es veu per part de gent aliena a aquesta malaltia com és la demència (l’Alzheimer i altres) des de Respir es continua lluitant dia a dia per donar un servei a les persones malaltes i als familiars d’aquests.

Actualment, hi ha una plantilla de tres treballadores dos Tecniques en Integració Social i una auxiliar d’Infermeria.

Només em queda per dir: El nostre més sincer agraïment als voluntaris i a totes aquelles persones que col·laboren en la nostra activitat desinteressadament.

Eliseo Pausa Martí
President de L’AFA RESPIR

- PUBLICITAT -