- PUBLICITAT -

 

Com tots els anys la Societat musical Lira Castellonera va celebrar amb multitud d’actes les festivitats en honor a la seua patrona.

El dissabte 17 de novembre la Banda Jove inaugurava la festa. Oferiren un concert fresc on tocaren pasdobles i les obres amb les quals van guanyar el Certamen de Castellar-Oliverar. També es va fer la presentació dels nous músics d’aquesta formació.

PUBLICITAT

Volen donar les gràcies al públic per la seua col·laboració a l’eixida del concert.

Després les famílies dels músics nouvinguts i la banda, acompanyaren la Santa a l’Església.

L’endemà diumenge 18, la Banda va recórrer alguns carrers de Castelló fins que va començar a ploure, l’objectiu era demanar la voluntat per a la festa a totes les veïnes i veïns del poble, a ritme de pasdobles.

El dijous 22, dia de la festivitat de Santa Cecília, l’escola ens va oferir un acte molt entranyable i emotiu. Amb les alumnes presentadores (Anne i Maria), pujava a l’escenari tot aquell alumnat que aquest any ha començat a tocar un instrument i de la mà del professorat el rebien com un acte simbòlic.

També es donaren els premis dels concursos de dibuix i de ‘selfies’, individuals i per grups.

I per a acabar amb aquest acte, es va presentar per primera vegada en la història de la Societat, la 1a banda infantil, amb alumnat que cursa 1r i 2n de grau elemental, dirigits pel director Víctor Gómez. Van interpretar una obreta, i com que els va eixir tan bé i no era massa llarga, la van repetir.

El divendres 23, el públic també va poder gaudir del Concert de Santa Cecília, dins del projecte ‘Els Anells Ingràvids’. Agraïm també al públic la seua col·laboració. Va ser un concert en miniatura i amb sorpreses. Una molt bona ens la van donar les flautes, amb la col·laboració de Júlia Pallàs imitant a Jerry Lewis. Després la secció de clarinets, amb tots els seus tipus, ens van oferir una peça molt intimista i ja per acabar el grup de metalls amb el seu so tan característic, ens van fer gaudir molt amb les seues peces i ens van fer un regal molt bo, interpretant l’himne de la Societat Musical fet per Faustino Candel, a ritme d’swing i inclús jazz.

A continuació, a la sala ‘multiusos’, els músics i socis gaudirem d’un sopar baix braç amb una molt bona picadeta i a continuació va haver concurs de disfresses i ball amb la xaranga ‘El Minador’.

I el dissabte 24, a les 15.30 h es van celebrar jocs infantils i xocolatada, que organitzaven les famílies dels nous components de la Banda Jove. A les 19.00 h estava citada la Banda Simfònica per fer l’acte central, la recollida dels nous components. Cal dir que ens vam retardar un poc, però finalment començarem a recollir a tots els nous components que aquest any han sigut 11.

Cal dir que va funcionar la tecnologia i un membre va ser recollit digitalment.

I ja després férem les tradicionals fotos amb el mestre Fayos i a l’Olivera del Carrer Major.

I com no, després va ser el sopar de gala de la festa, on no va faltar l’homenatge als nous components. I ja per tancar aquest dissabte es va celebrar la discomòbil tradicional per a totes i tots.

I el diumenge, es va celebrar la missa, la qual va ser diferent perquè es va amenitzar amb un quartet de fusta.

I fins ací sols quedar donar les gràcies a l’Ajuntament per la seua col·laboració i desitjar que el proper any fem la mateixa festa o millor.

Societat Musical ‘Lira Castellonera’

- PUBLICITAT -