- PUBLICITAT -

 

Un any més, la pilota ha tingut un gran protagonisme en les festes de Castelló. Dimarts 28 d’agost arribava el torn dels més menuts amb un taller i nombroses partides de pilota en el carrer Les Sendes. Van ser molts els xiquets i les xiquetes que es van apropar per a aprendre més sobre el nostre esport i gaudir jugant a la modalitat de raspall. A més, PilotaViu va muntar una exposició de fotografies i de material específic de pilota. Tot això ho van poder comprovar les càmeres d’À Punt Directe (1h 39 min)que es van desplaçar fins a la localitat per a parlar amb Ricard, un dels pilotaris encarregats d’organitzar la jornada, i alguns dels xiquets participants. També estigueren acompanyant els més menuts altres jugadors com Marrahí, Guillem o el jove Murcianet.

La segona jornada de pilota va arribar el dimecres 29 d’agost amb el II Memorial Luis Ferrando, un campionat en el qual participen les comparses de Moros i Cristians. El carrer Pilota va ser en esta ocasió el lloc on es van jugar les partides de pilota en un ambient festiu, com no podia ser d’altra manera. Els Contrabandistes i els Alfarabes van lluitar pel títol en la final amb victòria final per als representants del bàndol moro.

PUBLICITAT

Per últim, la partida estrela arribava el divendres 31 d’agost, amb sis pilotaris locals competint per la victòria. Ricard, Guillem i Dani van aconseguir véncer Marrahí, Marrahí II i Murcianet, 30 per 20, en una partida en la qual tots van donar un gran espectacle per a satisfacció del públic, que va agrair l’esforç amb nombrosos aplaudiments. Prèviament es va jugar una partida de joves promeses en la qual Arnau de Castelló i Jordi de Senyera van guanyar per 30 – 20 a Rubén de Sumacàrcer i Diego de Rafelguaraf.

Els pilotaris i aficionats de Castelló ja esperen les festes de 2019 i confien a poder jugar a pilota en el trinquet del poble, recentment comprat per l’Ajuntament.

Font de la notícia: PilotaViu.com

- PUBLICITAT -