PUBLICITAT
PUBLICITAT

 

Aquestes paraules del Sr. José Mª Aznar, al míting del PP celebrat a Barcelona fa uns dies, expressen, segurament sense buscar-ho, una gran veritat. El Sr. Aznar, que recolzà la candidata del PP a Barcelona, la Sra. Cayetana Álvarez de Toledo, va tindre aquest lapsus freudià. I és que l’instint, l’inconscient o el subconscient, va trair (o potser no) el Sr. Aznar, que es lamentava de la divisió de la dreta: PP, Cs i Vox.

Davant 700 persones (eldiario.es, 12 d’abril de 2019), el Sr. Aznar, que no venia a Catalunya per participar en un acte del PP des del 2003, i davant la possibilitat (o la realitat) de la fragmentació del vot de la dreta, va reconèixer que la d’aquest espai polític i per tant la seua divisió, és l’esperança de l’esquerra. Pel contrari, com va dir el Sr. Aznar, “la nostra unitat el seu fracàs”. Això vol dir el que ja sabíem: tres partits en un mateix espai. O també: tres clons o tres fotocòpies d’un mateix partit. I d’això hi ha exemples de sobra.

Un només: el Sr. Antonio Pozo, de Guadiana del Caudillo, alcalde d’aquesta vila pel PP, ha decidit passar-se a Vox per “defensar millor la memòria de Franco”. Aquest alcalde, que defensa el nom del seu poble, amb la referència explícita del “Caudillo”, i que manté un escut franquista i l’àguila a la façana del seu ajuntament, té una placa en honor a Franco vigilada per càmeres de seguretat perquè no li passe res.

El mateix Pablo Casado, president del PP, en una entrevista al diari El Confidencial, ha dit: “El votant de Vox no té cap motiu per no tornar al Partit Popular”. D’això se’n dedueix que el PP ha estat el guardià de les essències que ara presenta Vox. I que aquest partit naixera del PP, com així ha estat, ens demostra la simbiosi de les tres dretes en una. Per això les mesures que prendria aquest tripartit són ben significatives i suposen un retrocés en la defens de les llibertats, sobretot quan es refereixen a Catalunya: Més control sobre l’educació, recuperar la gestió de les presons, intervenció de TV3 (a qui acusen de participar en “un colp d’estat”) i dels Mossos d’Esquadra, atac frontal al català i a la immersió lingüística, blindatge dels símbols espanyols, amb sancions a les autoritats que no exhibisquin la bandera espanyola a les institucions i la fotografia del rei als plens municipals  … Per això la Sra. Cayetana Álvarez de Toledo se sent tan orgullosa del castellà quan diu: “Los españoles tenemos algo maravilloso que es la lengua común, que nos permite a todos comunicarnos”. Les altres llengües, segurament, no deuen servir per  comunicar-nos. I per això no valora gens la nostra llengua, com fa també Cs i Vox.

Aquestes mesures són acollides, fil per randa, per la sucursal valenciana d’aquest tripartit, en el seu odi pel valencià i ara també per la televisió pública del nostre País. I és que si no poden manipular-la, com va fer el PP amb Canal 9, millor tancar-la, com va fer el PP amb la RTVV.

El tripartit espanyol defensa una llengua, una bandera i una “unidad de destino en lo universal”, que era com la Falange anomenava Espanya. I ara, el 2019, com fa 50 o 80 anys! És el programa del “Prieta las filas”, de l’“En pié camaradas” i d’“El novio de la muerte”. I després diuen que no són nacionalistes!

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -