- PUBLICITAT -

L’Escola de Música La Lira celebra hui la Clausura del seu VII Concurs d’Interpretació Faustino Candel a l’Auditori Rex

CN | Escola de Música La Lira

Hui dimecres 27 d’abril, a les 18 hores i a l’Auditori Rex (Entrada gratuïta) es celebrarà la Gal·la de Clausura del VII Concurs d’Interpretació Faustino Candel. Serà una festa de la música i un reconeixement a l’esforç i al treball que tot l’alumnat desenvolupa a l’Escola de Música La Lira.

L’esdeveniment començarà amb l’actuació dels nostres Baby Schumann de 3 i 4 anys. Dirigits pel seu professor Joan Samblancat, ens faran gaudir de tot el que han treballat durant aquest segon trimestre. Una vegada escoltades les audicions de l’alumnat finalista del concurs, será el torn de la Bandeta Infantil que farà més fàcil l’espera mentre el jurat delibera la distribució dels diferents premis. Finalizarà l’acte amb l’entrega de diplomes de tot l’alumnat participant al Concurs i des diferents premis de la final.

Setena Edició 

L’Escola de Música La Lira ha organitzat un any més el Concurs d’Interpretació Faustino Candel. Una activitat que va nàixer a 2017 amb la intenció d´estimular l´estudi i millorar la preparació de l´alumnat de l’Escola.

PUBLICITAT

“Estudieu, estudieu, si bons músics voleu ser”, amb aquestes paraules plasmades a l’Himne de l’Escola, el mestre i compositor Faustino Candel Mena animava als estudiants de l’Escola de Música Lira Castellonera.

Com a jurat de la Final de la Setena Edició del Concurs d’Interpretació Faustino Candel, tindrem: a Sergio Navarro Bonaviña, director de la Banda Simfònica de la Societat Musical Lira Castellonera; Faustino Candel Sebastiá, Trompeta de la Orquesta de la Comunidad de Madrid i membre de la Societat Musical Lira Castellonera i a Eduardo Martorell Momparler, qui va iniciar la seua formació musical en aquesta Societat Musical Lira Castellonera i va desenvolupar la seua carrera professional com a Flauta de la Banda Militar de València.

Els objectius d’aquest concurs son:

Oferir a tot l’alumnat de l’Escola de Música un nou enfocament del treball interpretatiu basat en l’experiència artística i professional del professorat.
Practicar i analitzar els principals paràmetres tècnics de l’execució.
Aportar noves tècniques d’estudi a l’alumnat, enfocades per al fiançament artístic.
Assimilar una concepció integral de la partitura basada en la interpretació amb piano per a l’alumnat.
Propiciar l’estudi analític, concentrant-se en els paràmetres intervinents en la interpretació com a mitjà d’aconseguir major.
Assimilar diferents idees interpretatives a través del repertori propi i de la resta de l’alumnat.
Aprofundir en la concepció estètica del repertori com mig indispensable per a una interpretació coherent.
Fomentar un ambient de treball respectuós i constructiu i la companyia entre els participants.

Els diferents premis estan dirigits a recolzar i impulsar els estudis musicals de l’alumnat.

Entre les diferents habilitats i capacitats que volem fomentar a l’Escola de Música és aprendre a tolerar la frustració i adquirir consciència que el treball, l’esforç i la constància son molt més importants que aconseguir un triomf puntual. Sense cap dubte, tindre aquesta capacitat és imprescindible a la vida adulta, quan no sempre es pot aconseguir el treball desitjat a la primera, una plaça a una oposició que tant hem preparat o les frustracions que podem trobar a les relacions sentimentals o familiars, per citar únicament uns poquets exemples.

Per això aquest concurs, no solament per servir d’incentiu per poder estudiar un poquet més al segon trimestre i en conseqüència millorar musicalment, com ho fan fet tots i totes i aquests vídeos son la millor demostració. Aquest concurs te com a objectiu servir d’entrenament per millorar la intel·ligència emocional del nostre alumnat. Aprendre que l’esforç i el treball són les ferramentes per millorar dia a dia.

Fotos d’arxiu de Joanjo Puertos

Llistat de Finalistes

Categoria Primer de Grau Elemental

Rocío Candel Valenzuela, Ariadna Escuriet Egea i Neizan Izquierdo Sabater (Actuació com a Percussionista)

Categoria Segon de Grau Elemental

Elías Benetó Abdalah, Miguel Bonafé Peris i Dídac Alcover Castan

Categoria Tercer de Grau Elemental

Carla Álvarez Bernabeu, Pau Ortiz Peris i Vera Albero Molina

Categoria Quart de Grau Elemental

Joan Peris Calatayud, Eric Molina Radu i Laia Martínez Argente

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací