- INFORMACIÓ -

 

Està passant prop d’ací…

PUBLICITAT

L’esdeveniment tindrà lloc l’11 de novembre a la sala Rex Natura de la capital de la Ribera Alta

La gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2022, convocats per l’Ajuntament i l’editorial Bromera, se celebrarà l’11 de novembre a la sala Rex Natura de la capital de la Ribera Alta. Enguany l’actriu i ballarina Pepa Cases serà l’encarregada de conduir l’acte, acompanyada del quartet de vent de metall Spanish Brass.

Com és habitual, uns dies abans es donaran a conéixer alguns dels veredictes. De fet, el 28 d’octubre es va fer públic el guanyador del XVII Premi de Teatre Palanca i Roca, l’actor Josep Julien per l’obra Carn humanaI aquest divendres s’anunciaran els guardonats amb el VII Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, el  XXVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022. El XXVIII Premi Europeu de Divulgació Científica es comunicarà el dia 7. La resta, el Premi de Novel·la i el Premi de Poesia Ibn Hafaja es proclamaran durant la mateixa vetlada.

Fotos Gala 2021

Les jornades culturals que precedeixen la gran festa literària, titulades «Llegir és capital», i que enguany són encara més especials, atés que Alzira ostenta el títol de Capital Cultural Valenciana, han programat conferències, teatre i exposicions en diversos espais de la ciutat.

Un dels grans protagonistes d’aquest cicle és Joan Fuster. Així, el 21 d’octubre, el Gran Teatre va acollir la representació d’El tocadiscos de Joan Fuster, un espectacle ple de música en viu creat per Pau Alabajos a partir d’una selecció de textos fusterians, i a la Casa de Cultura es va inaugurar la mostra «100 anys de Fuster». Finalment, el dia 10 de novembre es recrearà, a l’Escola de Cuina Idea, una tertúlia literària com les que acostumava a organitzar l’escriptor de Sueca. Josep Antoni Fluixà, Marc Senabre, Àngels Francés i Pau Alabajos es reuniran a les 19 hores en un acte obert al públic en què parlaran sobre Fuster i la seua obra.

A més, entre altres actes, aquest divendres, 4 de novembre, a les 18 hores, la Biblioteca Municipal acollirà una trobada amb escriptors i escriptores de la Ribera en què participaran Paula Soriano i Marc Senabre, nous directors literaris de Bromera. I el dia 8 de novembre, també a la Biblioteca, se celebrarà una jornada sobre la vinculació de la salut i la cultura en què professionals de l’àmbit sanitari parlaran de la relació entre la salut mental i física i la cultura.

D’altra banda, la campanya «Aparadors literaris» –integrada per més de huitanta establiments–,  proposa una ruta literària d’aparadors que repassen les novel·les guanyadores del Ciutat d’Alzira. També diversos restaurants alzirenys posaran a disposició de la clientela un menú literari amb plats que juguen amb els títols d’obres guanyadores dels Premis Literaris d’aquests darrers anys. Els clients que tasten un d’aquests menús s’emportaran un llibre, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Les entrades per a assistir a la gala de lliurament es poden adquirir a la Casa de Cultura d’Alzira fins al 7 de novembres de 17 a 20 hores.

- PUBLICITAT -