- PUBLICITAT -

 

La Flama, lobby cívic, cultural i digital per la dignitat lingüística, s’ha presentat formalment aquest divendres, 24 de juny, Diada de Sant Joan, amb l’objectiu de «crear un marc de cooperació i col·laboració en clau de país».

La iniciativa naix de «la intersecció de la diversitat d’entitats i col·lectius del País Valencià que, des de la seua plena sobirania i treballant pels seus objectius i activitats pròpies, aposten per exercir el poder d’influència de forma col·lectiva, com a ciutadania organitzada, per tal d’assolir un marc jurídic que permeta la dignitat lingüística dels valencianoparlants», ha explicat.

PUBLICITAT

En aquest sentit, ha assenyalat que «és la força del poble, la suma de tots els socis de totes les entitats i col·lectius del País Valencià, que reclama davant del poder canvis legislatius».

Grup de pressió del País Valencià

La Flama Lobby és un grup de pressió i «exigirà als partits polítics canvis legislatius perquè siguen reconeguts els drets lingüístics de la ciutadania valenciana, la igualtat lingüística, la normalització lingüística del valencià i la unitat de la llengua».

Aquest grup d’interés és una proposta de La Flama Associació, una entitat jurídica que aglutina persones, entitats i empreses amb un ideari bàsic compartit, que té com a finalitat «fomentar i exigir l’ús i la normalitat del valencià, així com el reconeixement de la igualtat i dels drets lingüístics, a les institucions públiques, a les entitats privades, als mitjans de comunicació i als espais d’internet». També pretén «contribuir a la vertebració de la xarxa del valencianisme cultural, cívic i digital, i a la promoció de la cultura tradicional i moderna en valencià».

Les entitats adscrites a La Flama Lobby són la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi, Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana,  Maestrat Viu. Col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura, Decidim. Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real i El Grat, el Periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes.

Font de la informació: https://www.diarilaveu.cat/

- PUBLICITAT -