- PUBLICITAT -

 

Que som un poble unit a la festa no cal que ens ho recorde ningú. Tampoc cal fer-nos saber que al llarg de cada any tenim l’oportunitat de gaudir amb els nostres veïns i veïnes de tota l’expressió cultural que emana de la celebració de les nostres festes. Ni tampoc cal fer esment que la nostra manera de viure les festes es basa en el respecte, el civisme i la solidaritat entre tots els nostres membres i, per extensió, entre tots els qui formem part de cada racó dels nostres carrers.

Però, sobretot i des de sempre, sabem que tots els qui formem part de la festa de Moros i Cristians de Castelló estem units contra una de les xacres més fastigoses que existix i que ara per ara patix la nostra societat: la violència contra les dones. A més, l’estem vivint amagada darrere del marc de les diferents celebracions festives, on els criminals assetgen víctimes innocents amb l’única intenció de saciar els seus instints més criminals davall l’excusa infame d’un consentiment induït per la por i el pànic.

Per això, des de l’Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló, i a través dels nostres capitans i sultans, volem fer públic el nostre rebuig més enèrgic a qualsevol cas que es puga produir durant la celebració de les nostres festes i, com no pot ser d’una altra forma, a tots els casos de violència de gènere i contra les dones que es produïsquen arreu del món. Com a entitat vinculada a la festa, volem mostrar-nos implacables davant de qualsevol mostra d’assetjament per insignificant que puga paréixer i, a més, implicar a tots els nostres festers i festers perquè actuen si detecten algun possible cas en què es puga produir una agressió, abús o violació, perquè estem completament d’acord que “No és no”, i farem l’impossible per destruir qualsevol mostra violenta que detectem.

PUBLICITAT

En este marc de participació social i cívica, no oblidem que un any més oferirem a Castelló tota la nostra il·lusió i alegria per a compartir amb els nostres veïns la Festa de Moros i Cristians. Enguany, com cada any, les nostres comparses continuen obertes a tothom amb la intenció que compartiu la festa des de dins i gaudiu de tots els ingredients que emanen de cada un dels nostres actes. Des de sempre, intentem mostrar la voluntat més sincera perquè tothom s’acoste a les nostres seus i s’agermane amb nosaltres, perquè és important que cadascú puga aportar el seu gra d’arena per a construir una festa cada vegada més justa, més participativa, més respectuosa i més solidària.

Per la nostra part només ens queda retre homenatge als capitans i sultans del 2018. Des de la comparsa dels Conqueridors i la comparsa dels Alfàrabes ens arriba una barreja d’experiència i il·lusió que ens genera una responsabilitat enorme i, per això, farem tot el que tenim al nostre abast per no fallar-los en res. Josep, Míriam, Jose Vicente i Ayla, sou els nostres representants i ens sentim molt orgullosos de vosaltres. Gaudiu, ploreu, rieu i, sobretot, viviu la festa amb tota la vostra energia; la resta, és cosa nostra.

Finalment, a tots els festers i festeres que formeu part de la nostra festa i a tot el poble de Castelló: esta lluita contra la violència de gènere l’hem de guanyar entre tots. Nosaltres, a través de la figura dels nostres representants, volem fer-ho arribar a tothom: No és no!

Associació Festera de Moros i Cristians

- PUBLICITAT -