- PUBLICITAT -

CN |Per Eva Remolina | AMIC

La dieta mediterrània és un patró alimentari saludable basat en els hàbits alimentaris tradicionals de les regions del Mediterrani, com ara Grècia, Itàlia i Espanya. Aquesta dieta es caracteritza per ser rica en aliments frescos, naturals i poc processats. Aquí tens alguns dels seus components principals:

Aliments vegetals: La dieta mediterrània emfatitza molt en el consum de fruites, verdures, llegums, fruits secs i cereals integrals. Aquests aliments proporcionen una gran quantitat de fibra, vitamines, minerals i antioxidants.

Oli d’oliva: L’oli d’oliva verge extra és una font clau de greixos saludables en aquesta dieta. S’utilitza com a principal font de greixos en la cuina, tant per a cuinar com per a adobar i condimentar.

Tomate, Comida, Rojo, Cocina, Nuevo

PUBLICITAT

Peix i marisc: El consum regular de peix, especialment peix blau com la sardina, la tonyina i el salmó, és una part important d’aquesta alimentació. Així mateix, el marisc també és una font de proteïnes saludable.

Consum moderat de lactis i ous: S’inclouen de forma moderada els productes làctics com el formatge, el iogurt i els ous, com a fonts de proteïnes i nutrients.

Consum limitat de carns vermelles: Les carns vermelles es consumeixen amb moderació, preferint-se opcions de proteïnes més saludables com el pollastre, el conill o el bacallà.

Consum de vi: El consum de vi durant els menjars és considerat part de l’estil de vida saludable. Es pren amb moderació i com a part d’una dieta equilibrada.

Herbes i espècies: Les herbes fresques i les espècies s’utilitzen per condimentar els plats, afegint sabor sense la necessitat d’utilitzar grans quantitats de sal.

Activitat física regular: A més dels patrons alimentaris, la dieta mediterrània també emfatitza la importància de l’activitat física regular per mantenir un estil de vida saludable.

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací