- PUBLICITAT -
Temps de lectura 4 minuts

CN | Aida

Hui, 30 de novembre de 2023, a les 19.00 h, el Restaurant el Llibrell (Ca Lucía) ha sigut l’epicentre d’una festa gastronòmica excepcional en marcada en la presentació del llibre “La Cuina del Consolat de Mar” de Lucía Murillo Francés. La vesprada ha estat un xicotet viatge al llarg de 750 anys d’història culinària, amb sabors que abracen la tradició i la innovació.

PUBLICITAT

Amb les seues portes obertes, el Llibrell ha començat a omplir-se ràpidament amb entusiastes amants i no amants de la gastronomia. Lucía Murillo, propietària del Llibrell i coautora del llibre, amb Fernando Climent, el seu marit ha donat la benvinguda a tots els assistents a aquesta experiència culinària única. El Consolat de Mar, amb els seus 750 anys d’història dedicada al comerç internacional, serveix com inici perfecte per a començar aquesta celebració.

L’esdeveniment compta amb la destacada presència virtual de Miquel Calent de Mallorca i de Sergi de Meia de Barcelona, i en directe de la mateixa Lucía Murillo com a representant valenciana. Aquest trio ha oferit als assistents un recorregut de com s’ha confeccionat el llibre, a més d’un xicotet repàs culinari que fusiona amb elegància tradició i modernitat, tot a través de les delicioses creacions inspirades en la rica història del comerç marítim.

La introducció magistral de la historiadora Isabel Lugo, mitjançant un vídeo ha proporcionat un context fascinant sobre el Consolat de Mar i la seua influència en la gastronomia mediterrània. Les receptes presentades en el llibre, una fusió perfecta de productes del comerç internacional i la tradició local, que de segur captivaran els paladars dels compradors del llibre.

Amb la promesa d’una experiència inoblidable, els amfitrions de l’esdeveniment, Fernando i Lucía, han expressen la seua gratitud a tots els presents.

Aquest llibre no només celebra la cuina sinó també els 750 anys d’una institució que ha deixat una empremta perdurable a la història dels territoris de parla catalana. El Restaurant el Llibrell es converteix en un espai on la història, la cultura i la gastronomia es fusionen, creant una experiència que romandrà en la memòria de tots els assistents.

La presentació del llibre transcendeix les expectatives, convertint-se en una experiència vibrant i participativa. Lucía Murillo comparteix la seua passió pel projecte, destacant el llibre com “un receptari de cuina viva amb productes de la terra“. Subratlla que no es tracta d’una cuina medieval, sinó de “750 anys de futur de cuina tradicional“, posant en relleu la capacitat de la tradició per evolucionar.

Es fa èmfasi en la importància de la cuina tradicional, destacant la coincidència de molts productes dels tres llocs (Mallorca, Barcelona i València) que formen part de la història del Consolat de Mar. Lucía convida els assistents a explorar, les moltes possibilitats del llibre, amb plats “de tota la vida que transmeten la cuina i es poden compartir amb els altres“.

La paraula peculiar “Escudellar”, destacada durant la presentació, afegeix un toc especial, ressonant als territoris de parla valenciana. L’ambient és ric amb anècdotes i històries compartides amb humor i proximitat, establint una connexió més profunda entre l’autora i els assistents.

La presentació finalitza amb una crida a l’acció i la col·laboració, encoratjant a “Tabala a continuar amb les receptes i intentar crear un col·lectiu gastronòmic“. El Restaurant el Llibrell (Ca Lucía) queda ple de gom a gom, demostrant l’entusiasme i l’interés del públic en aquesta proposta. Amb el llibre com a guia, de segur que els assistents se’n van amb la il·lusió d’explorar i compartir els rics sabors que la cuina del Consolat de Mar amb Lucía, Miquel i Sergi ofereixen.

La Cuina del Consolat de Mar Gastronomia – Lucía Murillo

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. Molt bé Lucia !! Una crack de la cuina
    Gràcies Juanjo per compartir això o veiem els que no hem pogut anar

Comments are closed.