- PUBLICITAT -

Maurici Belmonte Monar comparteix coneixements i tècniques per integrar la meditació en la vida quotidiana a l’IES Vicente Gandia

CN | Aida

La passada vesprada, de divendres, 27 d’octubre, el poble de Castelló va ser testimoni d’una enriquidora conferència sobre “Meditació i Vida”, impartida pel conegut Maurici Belmonte Monar. Organitzada pel Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló – La Fundació, l’esdeveniment va tenir lloc al saló d’actes de l’IES Vicente Gandia.

Maurici, amb la seua profunda saviesa en l’art de la meditació, va desmuntar el concepte occidental de meditació com a mera introspecció. Des de la perspectiva oriental, la meditació esdevé una pràctica d’observació pura, semblant a la d’un científic que analitza la natura. Durant la seua exposició, Maurici va subratllar conceptes com la meditació “Silva”, “Anapana”, la importància de la respiració per calmar la ment i l’observació dels pensaments. També va aprofundir en temes com la meditació “meta”, els quatre segells de la meditació, aquests es poden resumir: tot allò que està condicionat és efímer, tot el que sorgeix de l’egocentrisme i les afliccions emocionals produeix patiment, cap fenomen o cosa té existència inherent o autònoma (buit) i només el Nirvana és pau i il·luminació. Així com els vuit elements estructurats en tres blocs, tots ells íntimament lligats a la meditació i la vida.

PUBLICITAT

El públic va tenir l’oportunitat d’immersió en diferents exercicis i pràctiques meditatives que Maurici va proposar, facilitant una comprensió més profunda dels beneficis inherents a aquesta disciplina. Un dels punts clau de la seua xerrada va ser la diferenciació entre la meditació pura i el conegut ‘mindfulness’, assenyalant la importància d’uns valors morals sòlids com a fonament de la pràctica meditativa.

L’esdeveniment, estructurat en forma d’entrevista, conduït per Xavier Martí, no sols va explicar sobre les tècniques i beneficis de la meditació, sinó que també va posar l’accent en la importància de l’equanimitat i la compassió en la nostra vida quotidiana.

A parer meu la conferència ha estat immensa, convertint-se en una referència clara per a tots aquells que busquen una vida més plena a través de la meditació.

Conferència sobre “Meditació i Vida” per Maurici Belmonte Monar

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -