- PUBLICITAT -

Maurici Belmonte Monar comparteix coneixements i tècniques per integrar la meditació en la vida quotidiana a l’IES Vicente Gandia

CN | Aida

La passada vesprada, de divendres, 27 d’octubre, el poble de Castelló va ser testimoni d’una enriquidora conferència sobre “Meditació i Vida”, impartida pel conegut Maurici Belmonte Monar. Organitzada pel Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló – La Fundació, l’esdeveniment va tenir lloc al saló d’actes de l’IES Vicente Gandia.

PUBLICITAT

Maurici, amb la seua profunda saviesa en l’art de la meditació, va desmuntar el concepte occidental de meditació com a mera introspecció. Des de la perspectiva oriental, la meditació esdevé una pràctica d’observació pura, semblant a la d’un científic que analitza la natura. Durant la seua exposició, Maurici va subratllar conceptes com la meditació “Silva”, “Anapana”, la importància de la respiració per calmar la ment i l’observació dels pensaments. També va aprofundir en temes com la meditació “meta”, els quatre segells de la meditació, aquests es poden resumir: tot allò que està condicionat és efímer, tot el que sorgeix de l’egocentrisme i les afliccions emocionals produeix patiment, cap fenomen o cosa té existència inherent o autònoma (buit) i només el Nirvana és pau i il·luminació. Així com els vuit elements estructurats en tres blocs, tots ells íntimament lligats a la meditació i la vida.

El públic va tenir l’oportunitat d’immersió en diferents exercicis i pràctiques meditatives que Maurici va proposar, facilitant una comprensió més profunda dels beneficis inherents a aquesta disciplina. Un dels punts clau de la seua xerrada va ser la diferenciació entre la meditació pura i el conegut ‘mindfulness’, assenyalant la importància d’uns valors morals sòlids com a fonament de la pràctica meditativa.

L’esdeveniment, estructurat en forma d’entrevista, conduït per Xavier Martí, no sols va explicar sobre les tècniques i beneficis de la meditació, sinó que també va posar l’accent en la importància de l’equanimitat i la compassió en la nostra vida quotidiana.

A parer meu la conferència ha estat immensa, convertint-se en una referència clara per a tots aquells que busquen una vida més plena a través de la meditació.

Conferència sobre “Meditació i Vida” per Maurici Belmonte Monar

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací