- PUBLICITAT -

 

La comparsa «El Castellet» celebra els 50 anys de la seua fundació, que juntament amb els Alfàrabes, va marcar l’inici de les festes de moros i cristians a Castelló.

Fundadors: Fermin Fons Martínez, Paco Pons Constant, Luis Abollo Ferrus, Vicent Climent Vila, Roberto Climent Constant, Pascual Martorell, Vicent Pons, Juan Franco Martínez, Eduardo Aranda, Luis Poveda Estrada, Pepe Ubert Martorell, Paco Martínez Alventosa

Tot això va ser gràcies a Josep Tortosa i Reig, conegut com a Don José, que va organitzar un autobús per portar diverses quadrilles del poble a veure les festes de moros i cristians d’Alcoi. Ell va ser el que va sembrar la llavor d’aquesta tradició.

L’any següent, un parell de quadrilles van formar “El Castellet” i Josep Tortosa va ser membre actiu durant molts anys. Inclús l’any 1996 va ser el pregoner a la festa de mig any.

PUBLICITAT

L’any 1972 es va realitzar la primera desfilada oficial de moros i cristians a Castelló, gràcies al Castellet i els Alfàrabes. A partir d’aquest moment, les festes van adquirir una nova dimensió i no podem imaginar les festes de Castelló sense la presència dels moros i cristians, sent la nostra comparsa un referent dins d’aquesta festa.

Altres comparses venien a demanar consell sobre com muntar la seua pròpia comparsa, com desfilar i gestionar-la. Hem tingut molts components al llarg d’aquests 50 anys, alguns ja no estan amb nosaltres, però sempre els recordem amb afecte.

A més, hi ha diverses curiositats que destaquen, com els locals que hem ocupat al poble, les diferents presidències de l’associació, les capitanies que han liderat la comparsa i moltes anècdotes divertides que han succeït al llarg del temps.

Hem passat per moments bons i no tan bons, però si fem balanç, els bons moments superen comprar els dolents. Hem format una gran família castellera i ens alegrem de poder agrair a tots els que han contribuït a aquest projecte durant aquests 50 anys. També donem la benvinguda a la nova generació de joves que aporten idees renovades i moltes ganes de divertir-se.

Gràcies a tots i a totes els que heu fet possible arribar aquesta fita. Cal Gaudir amb salut i festa.

La comparsa «El Castellet»

| GALERIA | La comparsa «El Castellet» celebra els 50 anys de la seua fundació

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -