- PUBLICITAT -

 

La ciutadania castellonera se suma al ‘Repte del Reciclatge‘ de la mà de la Generalitat, Consorci Ribera i Valldigna i Ecoembes, mitjançant una campanya de conscienciació ciutadana promoguda per Ecoembes.

PUBLICITAT

El passat dijous, 15 d’abril de 2021, El ‘Repte del Reciclatge ens va visitar a Castelló. La Brigada del Reciclatge -en la mesura en què l’oratge ho va permetre- va desplegar la seua acció de conscienciació i informació a la ciutadania, perquè participara en diferents activitats lúdiques i educatives per conéixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.

Al llarg del matí l’envelat identificatiu amb el ‘Repte del Reciclatge i el voluntariat d’ECOEMBES s’instal·laren al mercat municipal i desplegaren les seues accions divulgatives entre el personal que acudia a les parades del mercat, mentre que la ‘Furgoneta del Reciclatge’ repartia la seua activitat informativa, amb xarrades per a l’alumnat dels centres escolars (I.E.S. Vicent Gandia, Col·legi St. Domènec, Col·legi Hernández), els col·lectius de Jubilats i de les Ames de casa de Castelló; fent diferents activitats per interactuar amb la població i amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre la manera de reciclar correctament els envasos.

L’acció es va plantejar seguint protocols i mesures estrictes de seguretat sanitària pel COVID19 i tenia com a objectiu desmitificar les faules al voltant del reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta.

La iniciativa, en què també participen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera i Valldigna premiarà el municipi que aconseguisca reciclar ‘Més, Millor, Sempre’ els envasos lleugers de plàstic, llandes i brics en el contenidor groc en els mesos de maig i juny.

S’ha establert un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat de Castelló resulte guanyadora del repte, el destinarà a Associació de lluita contra el Càncer de Castelló.

Font– Regidoria de Benestar Social, Medi Natural (Agricultura, Medi Ambient i Energies renovables)

- PUBLICITAT -