- PUBLICITAT -

 

La castellonera Laura Bellver ens ha presentat hui, divendres, 24 de març de 2023 el llibre «Venim de Lluny». Història del feminisme al País Valencià, llibre que és coautora amb Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez.

PUBLICITAT

Durant la presentació ens ha respost a diverses preguntes que ella mateixa ens ha plantejat: «Coneixes algun col·lectiu o dona del passat del feminisme valencià? Com va començar el feminisme a la nostra terra? Quins són els episodis de lluita feminista més importants al País Valencià? És molt possible que la teua resposta siga negativa, com també ho era per a nosaltres abans d’iniciar aquest camí.»

Aquest és el colpidor punt de partida de Venim de lluny. Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular del feminisme a casa nostra. Obreres, mestres, llauradores, guerrilleres, antifeixistes i militants de base. La genealogia de les lluitadores valencianes que van aconseguir avanços democràtics i populars que arriben fins als nostres dies. Un llibre que naix en el si de la Universitat Popular La Fènix, amb epíleg del col·lectiu Arada, per a rescatar de la desmemòria les lliçons emancipadores de tantes dones silenciades. Perquè necessitem saber d’on venim per a afrontar els nous reptes. Perquè hi ha debats i conflictes a què les nostres predecessores ja es van enfrontar. Recordem-les, escoltem-les i aprenem d’elles.

Les autores:

Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez i la castellonera Laura Bellver

Carme Bernat Mateu (1994) és doctoranda en història contemporània per la UVEG, professora de secundària i participa en el projecte La Fènix Universitat Popular. Andrea Aguilar Olivas (1992) és graduada en Història i professora de secundària. Gemma Martínez Pastor (1994) és graduada en Història i estudiant del màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat. Col·labora a La Directa País Valencià i participa del projecte La Fènix Universitat Popular. Laura Bellver Gandia (1998) és graduada en Història i màster en Investigació Didàctica. Participa en el projecte Arada. Eina de Feminismes i Memòria i en La Fènix Universitat Popular.

Sols felicitar-te Laura pel llibre, pels detalls de la presentació i per la passió que transmets quan parles de la Història del feminisme al País Valencià.

Clicant ací podeu veure l’àlbum en Flickr!

| GALERIA | La castellonera Laura Bellver ens presenta el llibre «Venim de Lluny»

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -