- PUBLICITAT -

 

Per pura casualitat ha arribat hui a les meues mans una cosa que vaig buscar durant molt de temps i no vaig trobar: unes imatges de com era la Casa del Rei abans del seu derrocament, i que per tant no figuren en el xicotet escrit publicat en este blog en el passat mes de maig.

Les fotos no destaquen per la seua qualitat, però és comprensible, perquè són digitalitzacions d’imatges de 1993 i que a més fa molt de temps es van escanejar.

No obstant això, deixen una clara idea que l’estat de la casa no mereixia el tracte que se li donà i podia haver-se salvat amb un mínim de voluntat que es salvara.

Podem veure perfectament com l’edifici es trobava en un estat que haguera permés una fàcil restauració, en el cas que les nostres autoritats de l’època hagueren tingut un mínim interés a posar  el patrimoni  històric per davant del de desviar uns escassos metres una simple estructura viària.

Es pot veure en el seu lloc la llosa amb la data de construcció, la cuina amb el seu llar i fumeral, el corredor del primer pis, la fatxada, el pati interior, l’accés a les quadres, els vells arcs del magatzem.

Tot ha desaparegut per eixa desídia per les deixalles de la nostra història.

El Grill de la Memòria.
Temps era temps…
Font de l’article: Memòries de poblet

Per Vicent Ventura

Article relacionat: La Casa del Rei, per Vicent Ventura

- PUBLICITAT -