- INFORMACIÓ -

 

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim, i la Plataforma per la Llengua impulsen des del gener del 2020 la campanya «Reciprocitat Ara!», que demana als governs de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat de Catalunya i al Govern balear avançar cap a la reciprocitat de recepció de les ràdios i televisions públiques en llengua pròpia, À Punt, TV3 i IB3. La campanya impulsa recuperar la recepció normalitzada de TV3 i Catalunya Ràdio i l’arribada d’IB3 al País Valencià, així com que la ràdio i televisió valenciana À Punt, arribe amb normalitat a Catalunya i a les Illes Balears. Els drets lingüístics justifiquen la demanda de la plena reciprocitat de tots els mitjans en la nostra llengua.

PUBLICITAT

Hui 16 de juny, representants de la campanya «Reciprocitat Ara!» –Antoni Infante, Manel Rodríguez Castelló i Manel Carceller– han mantingut una primera reunió amb Mar Iglesias, presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Els representants de Decidim i de la Plataforma es mostren satisfets per compartir amb la presidenta la idea de fer efectiva la reciprocitat dels mitjans de comunicació audiovisuals en valencià.

Considerant la voluntat política molt majoritària a favor de la recepció, la qüestió és concretar la possibilitat tècnica, utilitzant els canals de l’anomenat múltiplex digital gestionat per la Generalitat Valenciana. La campanya «Reciprocitat Ara!» defensa que en aquest mateix moment és possible arribar a una solució tècnica, tal com han fet els governs de les Illes Balears i de Catalunya.

La recuperació de la ràdio i la televisió pública valenciana À Punt ha sigut un èxit de la ciutadania. Per això, els representants de «Reciprocitat Ara!» consideren que ha arribat el moment que una comissió tècnica, formada per representants de les administracions del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, donen una solució per aconseguir un nou èxit de la ciutadania, com serà la reciprocitat dels mitjans de comunicació en llengua pròpia.

Reciprocitat Ara!

- PUBLICITAT -