- PUBLICITAT -

Esta revista d’estudis de Castelló es presentarà el pròxim 29 de desembre

CN | La Fundació

El Grup d’Intervenció Comunitària – La Fundació es complau a convidar-nos a la presentació del número 2 de la revista El Síndic, revista d’estudis de Castelló, que tindrà lloc el propvinent divendres, 29 de desembre, a les 19.00 hores, al segon pis de l’Obrera – Biblioteca Pública Municipal.

Després de la bona acollida del número 1, esta publicació continua amb el propòsit de promoure l’estudi i la divulgació de la història local i comarcal.

Ancoratge de l’antic enllumenat elèctric

En esta ocasió s’han incorporat veus jóvens, com la de Natàlia Server, que presenta un estudi pragmàtic de la interjecció uei en el valencià. Una aportació tan nova com interessant.

Ancoratge de l’antic enllumenat elèctric

S’ha intentat ampliar l’àmbit geogràfic d’estudi, és a dir, que els treballs no se centren només en Castelló, sinó que s’ocupen també del nostre entorn.

PUBLICITAT

Així, en l’article del doctor Galera sobre la riuada de 1923, es pot trobar informació relativa a tres pobles units pel riu d’Albaida: Manuel, Senyera i Castelló.

En la investigació de Vicente Climent sobre l’enllumenat elèctric de Castelló, s’han incorporat, molt encertadament, notícies sobre l’anomenada casa de la Llum, que abastia d’energia la ciutat de Carcaixent.

Per la seua banda, Xavier Martí ens fa descobrir els lligams històrics entre dos viles que abans formaven part de l’antic terme particular de Xàtiva, Castelló i Benigànim; i això gràcies a la intercessió de la Mare Ainés, primera beata valenciana.

En esta edició s’inclou un breu escrit de Juan Manuel Sala en què fa memòria personal de la seua vinculació amb la Societat Musical Lira Castellonera.

La revista també fa memòria de les activitats realitzades pel Grup d’Intervenció Comunitària durant l’any 2023.

L’edició de la revista, publicada íntegrament en valencià, ha estat a càrrec de F. Xavier Martí.

- PUBLICITAT -