- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de MAIG

La primavera es caracteritza per la seua inestabilitat. Després de 2 mesos freds i molt humits, maig ha decidit anar per lliure.

PUBLICITAT
Fotos del riu Albaida, la fàbrica i voltants, preses fa uns dies, està tot molt verd i passa molta aigua en juliol, mel de romer!!!

Va començar amb temperatures suaus, però de seguida les màximes començaren a pujar fins arribar als 35 °C del dia 23. Però no es va quedar ací, ja que el dia 28, amb 36°C, es va registrar la màxima del mes! Al poble la mitjana de les temperatures màximes ha arribat fins els 28,5 °C. Això explica perquè hem tingut la sensació que l’estiu ja havia arribat. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha sigut un maig extremadament càlid. Tant que, segons els registres, és el quart més càlid des de 1950.

Pel que fa a les mínimes, el dia 6 el termòmetre va marcar 10,5 °C, i el dia següent va baixar encara més, fins als 10 °C, registrant la mínima mensual. La mitjana de les temperatures mínimes s’ha quedat en 14,3 °C.

Acabem amb les precipitacions. Al poble es van arreplegar 66,8 l/m2 concentrats 3 dies: el dia 1 (15,3 l/m2), el dia 2 (40 l/m2) i el dia 3 (11,5 l/m2). Segons l’AEMET, ha estat un maig humit, de fet el més humit des de 2011.

L’estiu s’acosta, i amb ell, la calor, les onades de calor, les tronades seques, la calima…

O no?

Marta π

Fotos del riu Albaida, la fàbrica i voltants, preses fa uns dies, està tot molt verd i passa molta aigua en juliol

Riu Xùquer

- PUBLICITAT -