- PUBLICITAT -

 

CN | Rubén Galera Hernández

El Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló-La Fundació va organitzar el passat 30 de juny l’última conferència de la temporada 2022/2023 en el segons pis de l’Obrera. Isidre Crespo Redondo va ser l’invitat per a parlar als membres de l’associació i a la ciutadania sobre «La música en els sermons de sant Vicent Ferrer».

PUBLICITAT

L’acte va començar puntualment a les 19.30 h amb la presentació del ponent a càrrec de  F. Xavier Martí, qui va fer un breu recorregut de la seua biografia acadèmica i dels temes d’especialització que ha investigat. En la conferència va parlar de l’estructura dels sermons i de les referències a la música que el sant valencià feia quan predicava per tot Europa per embellir i captivar el seu públic, així com la teatralització que tot això comportava.

Entre altres qüestions, l’investigador, que viu a Riola, va posar èmfasi en el fet que Vicent Ferrer comparava, sovint, les persones amb les guitarres, per explicar que «algunes d’elles feien soroll i estaven, alhora, buides per dins». D’altra banda, també feu referència a l’efecte balsàmic de la música per a «recuperar l’equilibri i calmar les feres», segons la concepció musical del patró dels valencians. Finalment, com a bon coneixedor de l’obra de Joan Fuster, el ponent el va citar algunes voltes amb motiu de les referències musicals que l’autor de Sueca immortalitzà en els seus escrits.

La ponència d’Isidre Crespo acabà després de cedir la paraula al públic, que va establir una conversa distesa i amena al voltant de la música amb el ponent, sobretot els membres del Cor Joan Olivert de la Societat Musical Lira Castellonera i els músics presents en l’acte.

El GICC-La Fundació vol comunicar als seus socis que les activitats culturals que realitza es reprendran el mes de setembre. Així mateix, vol agrair públicament a Isidre Crespo que acceptara la nostra invitació; a les vora 25 persones que van assistir, la seua presència; i a Joanjo Puertos, que cobrira fotogràficament l’acte.

Rubén Galera Hernández

| GALERIA | La Fundació – Isidre Crespo – Sant Vicent Ferrer

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -