- PUBLICITAT -

Tornen els avisos meteorològics per pluges intenses

CN | Jordi Payà

Al setembre hem d’anar molt amb compte amb les situacions d’inestabilitat perquè la mar està molt calenta i hi ha molta energia acumulada a l’atmosfera després de l’estiu.

Ho comprovàrem dimarts de vesprada amb l’esclafit humit que afectà la Plana Baixa, ahir de vesprada amb els forts ruixats i les tronades que afectaren l’Alt Vinalopó i la Vall d’Albaida, i aquesta matinada amb les pluges torrencials que han afectat la Ribera. Hui hem de parar de nou molt de compte, ja que tenim un avís groc per puges localment intenses a bona part del litoral. Avís que es farà general divendres a tot el territori.

Tret del litoral sud del País Valencià, s’espera que ploga amb intensitat a la resta de la franja costanera fins que durant la vesprada els núvols comencen a desunflar-se i a remetre les pluges. De vesprada només pot ploure de forma dèbil a la costa i a les muntanyes del nord pot arribar a formar-se alguna tempesta.

Dia molt inestable, de tardor, el que ens espera demà divendres, sobretot la primera part de la jornada, perquè estarem en avís groc a tot el País Valencià per precipitacions localment intenses o molt intenses a la costa però també en punts més allunyats de la mar.

Un matí fresc i plujós per tot arreu i de nou es trencaran els núvols de cara a la vesprada. Les temperatures només superaran els 25 graus en punts de la costa del sud quedant al voltant dels 20 graus i fins i tot per davall al nord del País.

El cap de setmana l’oratge variable i insegur, però el percentatge de pluja serà baix.

Dissabte mirarem de reüll l’entrada d’una borrasca pel ponent de la Península que afavorirà un ascens tèrmic després del descens de divendres. Estarem bona part del dia entre núvols i clars i pense que només a última hora podrà ploure dèbilment per l’interior.

Diumenge serà el ponent que bufe per tot arreu en córrer els núvols cap a l’est i només de forma aïllada podrà ploure dèbilment.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

 

Jordi Payà

- PUBLICITAT -