- PUBLICITAT -

CN | Un familiar

Hui, el poble de Castelló commemora un aniversari molt especial, recordem amb estima i admiració a Pepiqueta Borja, una dona excepcional que, si encara fos entre nosaltres, celebraria el seu centenari. La seua vida, plena d’exemple, servei i devoció cap a la seua comunitat, continua sent una font d’inspiració per a tothom qui té el privilegi de conéixer la seua història.

Nascuda el 4 de març de 1924 en el carrer Sants de la Pedra, Pepiqueta va arribar al món com la quarta filla d’una estimada família, la de Ramón i Pauleta, els seus germans van demanar als pares que li posarem un nom amb celebració en el santoral i com estava prop de Sant Josep la batejaren com a Pepiqueta. Malgrat ser l’única filla entre tres germans, va portar la llum i la calidesa a la seua família, omplint-la d’alegria.

Des de jove, Pepiqueta va mostrar una intel·ligència i una determinació excepcionals. Tot i que els seus estudis van ser interromputs per la guerra, això no va minvar el seu esperit ni la seua determinació. Va entrar al món laboral com a mecanògrafa a l’Ajuntament de Castelló, on va demostrar la seua habilitat i compromís amb cada tasca que emprenia.

PUBLICITAT
Pepiqueta Borja amb membres de la ‘Cámara Agraria’

Amb el temps, va entrar a treballar a la CNS, la “La Hermandad Sindical de  labradores i Ganaderos“, com l’única dona funcionària de l’organització. La seua diligència, amabilitat i atenció a les persones, es van fer evident en cada acció de donar solució als problemes dels altres. No només era una empleada, sinó també un punt de referència per a aquells que buscaven orientació i suport en qüestions administratives per accedir a beques, atenció sanitària, ajudes per compra d’ulleres, pròtesis dentals, etc.

La seua dedicació i generositat no coneixien límits. Moltes vegades, fins i tot atenia en la seua casa i fora de l’horari laboral, la gent acudia a ella a demanar-li consell i ajuda, sabent que serien rebuts amb amabilitat i una mà amiga. La seua bondat va ser reconeguda amb estima i gratitud de tots i totes els qui la van conéixer.

Nomenament de Pepiqueta Borja com a col·laboradora de la gestió del Règim Especial Agrari

Hui, en aquest dia de record i commemoració, Pepiqueta Borja continua sent un exemple viu de l’impacte positiu que una sola persona pot tenir en el seu poble. La seua vida ens recorda la importància de la dedicació al servei de les persones, l’amabilitat al voltant dels altres i la capacitat de superar els obstacles amb determinació i fortalesa.

Et recordem, estimada Pepiqueta, el seu llegat perdurarà per sempre en els cors de tots aquells que la van conéixer i estimar. Que la seua memòria continue inspirant-nos i recordant-nos la importància de fer del món un lloc millor per a totes i tots.

Edifici de la ‘Cámera Local Agraria’ actualment
- PUBLICITAT -