- IFORMACIÓ -

 

La data del 29 d’octubre fa coincidir una sèrie d’esdeveniments curiosos:

PUBLICITAT

Aquest dia de 1876 Francisco Giner de los Ríos va crear la Institució de Lliure Ensenyament, precursora de moviments pedagògics de renovació i amb colaboradors com Maria Montessori, Antonio Machado, Miguel de Unamuno o Emilia Pardo Bazán.

També 29 d’octubre, però dimarts, del 1929 es va produïr el “crack” de la Bolsa de Nova York, amb la crisis econòmica que a nivell mundial va suposar. És el conegut com a “Dimarts negre”.

El dilluns 29 d’octubre de 1979 es va posar en marxa l’institut “Vicente Gandia”, amb un total de 186 alumnes de la localitat i d’altres pobles del voltant.

Per commemorar aquest fet van a realitzar-se una sèrie d’activitats culturals, esportives i d’oci, programades durant els dotze mesos anteriors al dia que s’acompleix l’aniversari, doncs a aquestes terres es diu que “No hi ha festa sense vespra”.

A l’acte inaugural va actuar com a mantenidor Emili Gascó, ex-professor del centre i compartiren els seus records d’aquells inicis Inma Sanjuan i Maurici Belmonte,ex-alumnes, Jacint Martínez, actual Director de l’IES José de Ribera, professor que formava part de la plantilla que va iniciar les classes i que aquella va ser la seua primera destinació i Salvador López, administratiu durant els primers 36 anys del centre.

Juntament al Director de centre, Aureli Chorro van estar, Paqui Momparler, Alcadessa de Senyera i actualment professora a l’institut, l’Alcalde del poble, Òscar Noguera i reprsentant la Conselleria d’Educació va assistir la Directora General de FP, Marina Sánchez.

IES Vicente Gandia

- PUBLICITAT -