- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de GENER de 2023

Hem estat molt de temps esperant-lo. De fet semblava que no el veuríem, però estava a l’aguait, decidint el millor moment per aparèixer i sorprendre’ns. I ho ha fet!!!

PUBLICITAT

El més destacat del primer mes de 2023 ha estat el fred, que ha vingut de colp i amb molta intensitat. És cert que fins mitjan gener les temperatures es comportaren de manera semblant a desembre, és a dir, superiors al que és habitual, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A Castelló, el dia 8 es va marcar una temperatura de 23,5°C, la màxima del mes! I el dia 14, la segona més alta, amb 23°C. Estem parlant de gener!

Però a partir d’ací, el fred va arribar amb força i amb intenció de quedar-se. Al poble, la temperatura mínima més baixa es va registrar el dia 23: -3°C!!! I també es va quedar sota zero el dia 22 (-2°C), del 26 al 28 (entre -1,5°C i -0,5°C) i l’últim dia del mes, amb -1°C. Les dades de l’AEMET parlen d’una mitjana de temperatures, durant la segona meitat del mes, prou més baixa del que és habitual.

A més a més d’aquesta gran diferència de temperatures entre les dues parts del mes, també destaca l’AEMET l’evident contrast entre les temperatures diürnes i nocturnes. A Castelló, el dia 14 es va registrar la major oscil·lació tèrmica: 20°C! I això s’explica perquè, segons l’AEMET, ha sigut “el mes de gener més assolellat dels últims 8 anys”, i, per això, les temperatures diürnes no han baixat tant com les nocturnes. Al poble, mentre la mitjana de les màximes ha pujat fins els 17,6°C, la mitjana de les mínimes s’ha quedat en 4,2°C.

Ens queda parlar de precipitacions, o més bé, de la seua absència. Diu l’AEMET que gener ha sigut un mes molt sec. Al poble només va ploure el dia 28, i només es van arreplegar 0,5 l/m2.

2023 ja està ací i ha començat amb intensitat.

Bon any!!!

Marta π

- PUBLICITAT -