- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes d’OCTUBRE

“No hi ha precedents d’un octubre tan càlid al País Valencià”

PUBLICITAT

És una de les primeres frases que trobem al resum climatològic del mes d’octubre que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha publicat.

Els 10°C registrats a Castelló el dia 1, la temperatura mínima més baixa d’octubre, només va ser un succés puntual. Perquè a partir d’ací, com explica l’AEMET, les temperatures van anar pujant fins arribar a valors més típics de juny o setembre. Així, al poble, la temperatura global d’octubre, això és considerant màximes i mínimes, s’ha quedat en 21,4°C!

D’una banda tenim el que ha passat durant el dia. Les temperatures màximes més altes les patirem el dia 2 (30°C) i el dia 14 (33°C), mentre que la més baixa, de 21°C, es va registrar el dia 11. I la mitjana de les màximes ha pujat fins els 26,6°C. Pel que fa a les nits, el més destacable han estat els 20°C dels dies 19 i 20, la mínima més alta. És a dir, nits d’estiu en el mes d’octubre!!! Això explica, en part, que la mitjana de les mínimes s’haja quedat en 16,3°C.

Parlem ara de pluja. Tenint en compte el dèficit que, segons l’AEMET, arrosseguem, la bona notícia és que ha plogut. A Castelló s’han acumulat 191,7 l/m2. Entre els dies 5 i 6 s’arreplegaren la major part (146,5 l/m2) gràcies a les tronades que venien de la mar. Destaca l’AEMET que, durant la matinada del dia 6, una part de la Ribera Alta va patir precipitacions intenses i localitzades. També va ploure, encara que menys, el dia 8 (7,8 l/m2) i el dia 10 (35 l/m2). En conjunt, segons els registres de l’AEMET, la Ribera Alta ha sigut una de les zones de tota la Comunitat on s’han acumulat màxims de precipitacions durant l’octubre.

Acabem, de nou, amb la reflexió de l’AEMET, un mes més: els mesos que portem de 2022 son els més càlids a la Comunitat des de 1950.

Què està passant?

Marta π

- PUBLICITAT -