- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de NOVEMBRE de 2022

“No hi ha precedents d’un novembre tan càlid a la Comunitat Valenciana”.

PUBLICITAT

Sí, efectivament, aquest resum de novembre comença igual que el d’octubre. Perquè, malauradament, les coses no han canviat, com confirma el resum climatològic publicat per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que ha considerat novembre extremadament càlid i humit.

Comencem amb les temperatures. Diu l’AEMET que la temperatura mitjana a la Comunitat ha superat els registres anteriors de 1950 i 2009. A Castelló, la mitjana global de novembre ha sigut de 17,1°C, que s’explica pels valors alts tant de màximes com de mínimes.

D’una banda tenim els 22,9°C de mitjana de les màximes. Cal tenir en compte que només 4 dies es registraren temperatures per sota de 20°C i que la màxima més baixa del mes va ser de 18°C! Si això no fora suficient, els dies 1 i 6 es van marcar 28,5°C! En novembre!

D’altra banda estan les mínimes, amb una mitjana de 11,4°C. Encara que el valor més baix foren 3°C (dia 27), el més destacat han estat els 6 dies amb mínimes a partir de 15°C, entre ells el dia 4 amb 18°C i els dies 16 i 17 amb 19°C. Continuem parlant de novembre!

Pel que fa a les precipitacions, segons l’AEMET trobem grans diferències entre les províncies, encara que, en el cas de València, continua plovent menys del que seria normal. La major part de les pluges, explica l’AEMET, s’arreplegaren durant el temporal provocat per una DANA a principis de mes. Al poble, el dia 10, únic dia de pluja de tot el mes, s’arreplegaren 32,6 l/m2.

Tot plegat, està clar que alguna cosa no va bé.
Què passarà en desembre? Farà fred al Nadal?
Ho sabrem ben aviat…

Marta π

- PUBLICITAT -