- PUBLICITAT -

Reconeixement a la música comarcal

CN | Maria

Assistírem ahir a un venturós esdeveniment, el naixement d’uns premis, que volen ser com tots els premis que s’hi atorguen, un reconeixement a uns mèrits inequívocs, acreditables uns premis que reconeixen al guardonat i l’enorgulleixen, encara que, tenen algun plus i ara intentaré desgranar-ho.

El premi Pentagrama Ribera Alta vol ser un reconeixement a eixa gent del món de la música tantes vegades anònima, callada i sacrificada que com que fa les coses voluntàriament creiem que no és cap mèrit i al contrari, cal donar-los a conéixer i tal vegada així començarem a advertir que estem acompanyats de gent tan valuosa com la distingida en l’entrega de guardons.

PUBLICITAT

Per què el premí també pretén això, ampliar el focus, el so, la mirada, veure més enllà del nostre terme, reconéixer i enorgullir-se d’un riberenc, per què és el primer pas per començar a caminar correctament, eixir del teu rogle o per posar exemples, no ens sona lluny Benifaió, o estrany Benimodo, o per què no ens hem d’alegrar de premiar a algú d’Alberic? I no és la llunyania, ni l’estranyesa, ni la manca d’alegria, és que ens hem de situar en l’àmbit precís i fomentar-la, perquè algun benefici ens reportarà la a llarga.

AL MÚSIC MÉS VETERÀ
Premiat: NORBERTO FERRER GIL
Candidatura presentada per: U.M. BENIMODO

A LA MÚSIC MÉS VETERANA
Premiada: ROSA MARIA BLASCO COMPANY
Candidatura presentada per A.M. VETERANS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

FAmÍLIA MUSICAL MÉS EXTENSA
Família Pérez Ortega
SM Santa Cecilia Guadassuar

A LA DIFUSIÓ DE LA CULTURA
Premiat: RIBERA EXPRESS

DEDICACIÓ A LA SOCIETAT MUSICAL
Premiat: JOSÉ RAMÓN NAVARRO MARCO
Candidatura presentada per: Ateneu Musical de Rafelguaraf i Agrupació Musical Enovense.

A LA PARTICIPACIÓ FEDERAL
Premiat: SUM ALBERIC

ALCOMPOSITOR/A DE L’ANY
Premiat: CARLOS PERALES MARTÍNEZ
Candidatura presentada per: U.M. LA POBLA LLARGA

AL DIRECTOR/A AMB MÉS ANTIGUITAT
Premiat: RAFAEL DOMENECH VIVES
Candidatura presentada per: AM La Filharmònica Alcudiana

A L’AJUNTAMENT AMFITRIÓ
Premiat: AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

PREMI EXTRAORDINARI “AL SERVEI DE LA MÚSICA EN LA RIBERA”
Premiat: ENRIQUE ALONSO HERNÁNDEZ

Aquests foren els premiats, però si dic que el premi eres tu, em referisc al potencial que tenim en afrontar els reptes junts, perquè els pobles no arriben a tot i és una bona solució aprofitar l’estructura més pròxima llevat de la municipal.

La gala, molt sòbria, tindrà temps per millorar, el presentador molt correcte i un bon grapat de músics amenitzà l’acte de lliurament amb peces molt conegudes, i totalment adients a l’acte.

Aquests premis venen a dir-nos que valorem allò que fem i que podem més de què creiem si volem, i podria ser la solució, per afrontar problemes com les agrupacions de corda que tant els costa mantenir-se en les nostres societats i un impuls comarcal seria clau per a desencallar i donar-li viabilitat a aquest aspecte de la música tan desemparat en aquest moment.

Problemes hi ha més i més greus, però plantejar-los correctament, és començar a superar-los, rivalitat sana sí, però units som més forts, i eficients.

Ací baix tenim un grapat de fotos, per veure l’àlbum complet de Joanjo Puertos pique ací.

| GALERIA | I Gala de la Música 2023 de la Ribera Alta – Castelló

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

2 Comentaris

Comments are closed.